Bijgewerkt: 22 juli 2024

De vrijwilligerstekort is verleden tijd voor Sporting MartinuS

Nieuws -> Sport

Bron: Pieter E. Monkelbaan
04-02-2012

De kop is er af. De Amstelveense voetbalvereniging Sporting MartinuS is enthousiast gestart met het project ‘Meer Vrijwilligers in Korte(re) Tijd’. Doel van het project is om meer vrijwilligers te werven.

Het project startte met een promotiecampagne door een cocktail van acties onder alle Sporting Martinianen. Vervolgens werden de vrijwilligers en hun huidige taken, nieuwe, veelal projectmatige, taken, alsmede de vacatures binnen de vereniging nauwkeurig in kaart gebracht.

Het verenigingswerk wordt de komende maanden binnen de 92-jarige vereniging op allerlei manieren extra in het zonnetje gezet en worden alle 1.300 leden telefonisch benaderd. De laatste stap is het verdelen van passende taken onder de nieuwe vrijwilligers.

martinus Amstelveen
(Bron Sporting MartinuS - 2012)

De flyer van Sporting MartinuS


Het succes van deze methode, die wordt ondersteund door het Amstelveens Sportbedrijf en Sportservice Noord-Holland, is reeds bewezen. Zo’n dertig verenigingen hebben dit traject in Noord-Holland al doorlopen en alle verenigingen hebben geen vrijwilligerstekort meer.

De andere verenigingen in Amstelveen kunnen hiervan profiteren en zich aansluiten bij dit succes. Binnenkort starten normaliter ook korfbalvereniging KVA, basketballclub Amstelveen, volleybalvereniging AMstelveen en badmintonvereniging Van Zijderveld met het traject.

Vrijwilligerswerk is het fundament van de sport. Daarom betrekt Sporting MartinuS al haar leden bij het initiatief om meer vrijwilligers te werven. “Iedereen heeft het druk, maar iets doen voor je verenging hoort er bij”, zo stelt projectlid Loes Borgmann. Zij vervolgt: “De vraag aan de leden is dan ook niet óf zij iets willen doen, maar wat zij willen doen! De sport in Nederland wordt gedragen door de eigen leden. Hoe breder dat draagvlak is hoe gezonder onze vereniging!”

Of zoals projectlid Moniek Kleintjes het verwoordt: “Vrijwilligerswerk, het gevoel dat je wilt delen. Het is fantastisch om te zien dat ruim vijfentwintig Martinianen hun vrije tijd beschikbaar stellen om alle andere leden persoonlijk te benaderen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst om het fundament van onze vereniging nog verder te verstevigen.” Voor meer informatie: vrijwilligersproject@sportingmartinus.nl  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.