Bijgewerkt: 18 mei 2024

De volleyballers blijven voorlopig in Zonnestein

Nieuws -> Sport

Bron: BBA
07-07-2015

De volleyballers van de volleybalvereniging vv AMstelveen , de combinatie van de verenigingen AMVJ en Martinus mogen nog zeker drie maanden de zaal met hun clubhuis Zonnestein gebruiken. Aanvankelijk had vv AMstelveen te horen gekregen, dat men op 1 juli 2015 Zonnestein moest verlaten. Het  sportbedrijf Amstelveen, dat accommodaties verhuurt aan sportverenigingen, had Zonnestein voor seizoen 2015-2016 uit zijn verhuurpakket geschrapt, omdat de zaal toch op nominatie stond om dan gesloopt te worden. De ruimte werd zoals gebruikelijk overgedragen  aan de Dienst Vastgoed van de gemeente.

Het bestuur ging daartegen in overleg, omdat er nog geen alternatief voor het clubhuis was gevonden. De vereniging maakt op 1 juli 2015 precies 40 jaar lang gebruik van Zonnestein. Dankzij de een daadkrachtige samenwerking tussen Sportbedrijf, Vastgoed en wethouder Peter Bot kunnen de volleyballers van vv AMstelveen in ieder geval nog drie maanden terecht in hun clubhuis en sportzaal Zonnestein.

Daarmee hoopt de bbA-wethouder een soepeler overgang te bewerkstelligen van vv AMstelveen naar een goed alternatief. Bestuur, wethouder en het Sportbedrijf Amstelveen werken hard samen om een drietal opties uit te werken. Ook zal de vv AMstelveen een rol krijgen in een te organiseren evenement rondom de z.g. ludieke sloop van Zonnestein en de oude Bankrashal.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.