Bijgewerkt: 14 april 2024

De verdachte van drie moorden in Amsterdam blijft vastzitten

Nieuws -> Politie

Bron: OM Arrondissementsparket Amsterdam
14-12-2017

Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die verdacht wordt van moord of doodslag op drie vrouwen in Amsterdam, blijft langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter op 14 december 2017 tijdens een pro formazitting - waarop de zaak dus nog niet inhoudelijk werd behandeld - besloten. Tijdens de zitting zetten de zaaksofficieren uiteen, dat de drie moordzaken uit respectievelijk 2003, 2004 en 2017 aan de  inmiddels 45-jarige verdachte kunnen worden gelinkt. Vandaag werd de moord, of doodslag op Monique Roossien aan de tenlastelegging toegevoegd. Eerder werd de moord, of doodslag op Mirela Mos al toegevoegd aan de tenlastelegging.

In november 2016 werd het coldcase-onderzoek gestart naar de moord op Monique Roossien, wier lichaam in april 2003 in Amsterdam-Noord werd aangetroffen en naar de moord op Mirela Mos, wier lichaam in april 2003 in Amsterdam-Noord werd gevonden. Beide moorden blijken dankzij een DNA-match te kunnen worden gelinkt aan de 45-jarige man die verdacht wordt van de vermissing en de moord, of doodslag op Sabrina Oosterbeek uit Amsterdam-Zuidoost die sinds maart 2017 wordt vermist.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2017)

Screenshot van de slachtoffers en de dader, het resultaat van even zoeken met Google


Sabrina Oosterbeek heeft, zo blijkt uit het politieonderzoek, als laatste telefonisch contact had gehad met de 45-jarige verdachte. Tijdens de pro formazitting van 5 oktober 2017 is aan de orde geweest, dat Sabrina Oosterbeek net als Mirela Mos vaker seksueel contact had met de verdachte, al dan niet tegen betaling. In beide gevallen is er de nacht voor de verdwijning seksueel contact tussen het slachtoffer en de verdachte geweest en in beide gevallen is er na die bewuste nacht niets meer van het slachtoffer vernomen. Uit het onderzoek blijkt, dat de verdachte ook seksueel contact heeft gehad met Monique Roossien.

In het kader van het coldcase-onderzoek werd in juli 2017 de auto van Mirela Mos onderzocht. Op de achterbank van de auto werd DNA-materiaal van Monique Roossien aangetroffen. Dat materiaal moet daar via overdracht terecht zijn gekomen, mogelijk, doordat een voorwerp met DNA van Roossien op de achterbank van de auto van Mos is gelegd of gezet.

Het coldcase-onderzoek in de zaak van Mirela Mos heeft zoals eerder al gemeld DNA-materiaal van de verdachte op één van de vuilniszakken aangetoond. Naar aanleiding van deze DNA-match is het oude dossier opnieuw bestudeerd en is aanvullend onderzoek gedaan. Een anonieme getuige had eerder al verklaard dat verdachte begin november 2004 met stinkende zwarte plastic zakken door het trappenhuis liep. In het kader van het coldcase-onderzoek is in augustus 2017 onder meer de ex-echtgenote van de verdachte gehoord die heeft verklaard dat er in de periode rond de verdwijning van Mirela Mos vuilniszakken op het balkon van verdachte stonden. Daarnaast maakte zij melding van een rottende geur in huis. De rechtbank heeft vandaag beslist dat de zaak tegen de 45-jarige verdachte voor onbepaalde tijd zal worden aangehouden. De volgende pro forma zitting zal binnen drie maanden worden gepland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.