Bijgewerkt: 1 oktober 2022

De verbouwing van knooppunt Ouderkerkerlaan is gestart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-09-2019

De werkzaamheden aan knooppunt Ouderkerkerlaan zijn officieel gestart. Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer verrichtte donderdag 5 september 2019 de starthandeling van de sloop van het viaduct met Gerard Slegers (CDA) wethouder Mobiliteit van Zaanstad en portefeuillehouder van de Vervoerregio Amsterdam. De voorbereidende werkzaamheden begonnen in juli. Het knooppunt wordt aangepakt voor een betere doorstroming en veiligheid.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer van de gemeente Amstelveen, Gerard Slegers (CDA) wethouder Mobiliteit van Zaanstad en portefeuillehouder van de Vervoerregio Amsterdam en Wouter de Loos regiodirecteur BAM Infra Nederland op 5 september 2019 tijdens de start van de verbouwing van het knooppunt Ouderkerkerlaan


'De aanpak van het viaduct is nodig voor een betere verkeersveiligheid en doorstroming, maar ook vanwege de aankomende werkzaamheden aan de A9. Voor de fietsers wordt een tunnel aangelegd ten zuidoosten van het viaduct, zodat ze het knooppunt veiliger kunnen passeren' zegt Ellermeijer. Het knooppunt Ouderkerkerlaan is een belangrijke ov-verbinding van Noord met Zuid en Oost met West. 'Hier komen tram- en busvervoer samen. Naast betere doorstroming en veiligheid zorgen we ook voor een goede overstap tussen verschillende vervoersvormen. Ook komen er meer fietsenstallingen' -aldus wethouder Ellermeijer.

Gerard Slegers (VRA) beaamt: 'Het wordt een modern OV-knooppunt met betere faciliteiten voor fietsers en voetgangers. Volgens ons moet dat met dit ontwerp gaan lukken.' Het nieuwe knooppunt Ouderkerkerlaan is naar verwachting in september 2020 klaar. Tijdens de werkzaamheden wordt er alles aan gedaan om de overlast voor het verkeer en omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Het viaduct blijft tijdens de werkzaamheden geopend. De Beneluxbaan onder het viaduct blijft ook open, maar wordt tijdelijk versmald. Fietsers worden omgeleid.

Het knooppunt Ouderkerkerlaan is één van de verkeerspunten in het zogenoemde ‘onderliggende wegennet’ van Amstelveen, die worden aangepakt in aanloop naar de verbreding van de A9.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.