Bijgewerkt: 22 juli 2024

De vakdocent is weer terug in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
11-02-2013

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


De Rotaryclub Amstelveen is met de Muziek- en Dansschool het Zing'es project begonnen. Alle basisscholen hebben een prachtig aanbod gekregen. Er wordt samen gezongen in de klas onder begeleiding van een vakdocent van de muziekschool. In een aantal weken tijd leren de kinderen verschillende liedjes te zingen en bewegingen hier bij te bedenken.

zinges Amstelveen
(Foto Gerda Driessen - 2013)

De scholieren zingen erg enthousiast op het podium


Hoogtepunt is een optreden in de Muziekschool, waarbij de leerlingen begeleid worden door een combo. De lessen worden zowel door de eigen leerkracht gegeven, als door een gastdocent van de muziekschool. De eigen leerkrachten krijgen vooraf een instructieles. Vrijdag was ik bij de uitvoering van de 1ste Amstelveense Montessorischool. Veel ouders en grootouders op de tribune die een spetterend optreden zagen. De band onder leiding van Kees Sijbrandij is fantastisch en zeer professioneel.

zinges Amstelveen
(Foto Gerda Driessen - 2013)

De ouders van de kinderen genieten van het optreden


De Rotary doet dit in het kader van hun 45 jarig bestaan. Ruim een jaar geleden kwam de vraag van de Rotary, of wij als gemeente een beetje wilde helpen. Meteen ja gezegd, want voor dit soort goede initiatieven kunnen we gelukkig altijd nog wel wat geld vinden. De hele gemeenteraad van liberaal, socialistisch, christelijk, groen, links en rechts is het hiermee eens.

zinges Amstelveen
(Foto Gerda Driessen - 2013)

De band van Kees Sijbrandij begeleidt het zangproject


Dat zingen belangrijk is, bleek uit alle blije gezichten bij de uitvoering. Voorzitter Gerda Driessen van de Rotary verwoordde het perfect: ' zingen is gewoon leuk en het verhoogt de sfeer in de klas en de school. Maar zingen kan kinderen ook helpen bij de vakken lezen, schrijven en rekenen, want tijdens het zingen leert het kind taalontwikkeling, concentratie, samenwerking, op elkaar wachten en naar elkaar luisteren, belangrijke en onmisbare vaardigheden'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.