Bijgewerkt: 23 juli 2024

De tuin uit gebonkt!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
10-08-2016

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving reageert op zijn weblog op de overlast in verband met het drie dagen durende Dekmantel Festival in het Amsterdamse Bos op 5-7 augustus 2016.

'Dit weekend kreeg ik veel klachten over het driedaagse muziekfestival Dekmantel in het Amsterdamse Bos. Van vrijdagmiddag tot zondagavond waren de dreunende bassen op veel plekken in Amstelveen te horen. Veel mensen vroegen me, waarom de gemeente niet handhaaft tegen Dekmantel. De reden is dat de toegestane geluidsnormen niet zijn overschreden door de organisatie. Desondanks zijn veel Amstelveners uit hun tuin gebonkt. Dit komt vooral door de soort muziek en de windrichting.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De gemeten geluidsterkte in Westwijk was tussen de 63-70 decibel op zaterdagavond 6 augustus 2016 met vaak een uitschieter van 73 decibel. Het geluid werd veroorzaakt door het Dekmantel Festival. De toegestane 85 decibel werd op 5 km van het festivalterrein niet waargenomen, maar de overlast was enorm tussen 11 en 23 uur. Waarom mag een electronic/technofestival überhaupt op een natuurgebied en zo dichtbij naast bewoonde buurt gehouden worden en dan nog drie dagen lang. Dat is voor vele Amstelveners een raadsel (red.)


Het is goed dat er ruimte is voor festivals, veel mensen genieten ervan en enige overlast is onvermijdelijk. Toch denk ik dat dit type festival een weekend lang teveel van het goede is. De balans raakt zo zoek tussen het belang van festivalbezoekers en onze inwoners. Kan er dan niets meer? Absoluut niet. Het gaat mij om meerdaagse technofestivals. Een avondje overlast is daar aan toe, maar niet een heel weekend. Daar passen naar mijn smaak andersoortige festivals, zoals de Parade. Hoogste tijd voor een discussie met de collega’s en de gemeenteraad'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.