Bijgewerkt: 18 mei 2024

De toren van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk beklimmen

Nieuws -> Bovenkerk

Bron: Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus
01-05-2016

Op meerdere momenten hebben bezoekers dankbaar gebruik gemaakt van de gelegenheid om de toren van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk te beklimmen. Vanwege de grote belangstelling hebben de leden van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus besloten op zaterdag 11 juni 2016, van 11.00 uur tot 16.00 uur de toren wederom open te stellen voor bezoek. Op de weg naar boven wordt onder andere stilgestaan bij het torenuurwerk, een klein “Torenmuseum”, de klokkenstoel. Het hoogste punt, dat in de toren wordt aangedaan is het uitkijkplatform ter hoogte van de wijzerplaten. Vanaf hier is door de speciaal aangebrachte vensters een prachtig uitzicht op de omgeving.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Uitzicht uit de toren van de 70 meter hoge St. Urbanuskerk in Bovenkerk tijdens de Monumentendag 2014. Op de foto is de Poel met het Amsterdamse Bos en in de verte de verkeerstoren van Schiphol te zien


De vrijwilligers van de stichting zijn op deze dag aanwezig om u te begeleiden. Voor mensen die slecht ter been zijn, of problemen hebben met hun evenwicht, is beklimming van de toren vanwege de vaak smalle en ook steile, trappen helaas niet mogelijk. Ook mensen met last van hoogtevrees raden wij af om naar boven te gaan. Kinderen zijn, indien zij zelfstandig kunnen traplopen, onder begeleiding welkom. Echter hele korte beentjes kunnen de aanwezige trapladder in het traject vaak niet aan. Bezoek aan de toren vindt plaats op eigen risico, maar onze begeleiders zien uiteraard ook toe op de veiligheid.


Open Monumentendag 2016! Onder het thema 'Iconen en symbolen', vinden in het weekeinde van zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 de Open Monumentendagen plaats. Noteer deze data alvast in uw agenda!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.