Bijgewerkt: 3 december 2023

De tentoonstelling 'Museumplein' is online

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam
18-06-2009

De tentoonstelling Museumplein, het culturele hart van Amsterdam, 1891-2020, die tot februari 2009 ruim 10.000 bezoekers trok naar de Amsterdamse Zuiderkerk, is gedigitaliseerd. Vanaf 17 juni 2009 is de site www.tentoonstellingmuseumplein.nl online.

Museumplein Amstelveen
(Museumplein.nl - 2009)

Een screenshot van 'Het Plan van Cuypers' op de website


De tentoonstelling is een ontdekkingsreis door de geschiedenis. Ruim 60 panelen, filmpjes met achtergronden en persoonlijke uitspraken geven de bezoeker een beeld van het verleden en de ambitie voor de toekomst van deze bijzondere plek in Amsterdam. De bezoeker kan zijn mening geven over de toekomst van het Museumkwartier.

Spectaculaire lay-out

Naast de inhoud is de lay-out van de website spectaculair. De tentoonstelling in de Zuiderkerk bestond uit papieren mobiles die ronddraaiden, zoals de vogels die over het Museumplein vliegen. Deze bewegende mobiles vindt u terug op de website. De site is gemaakt door JasperJanssen.com in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Visie Museumkwartier

De tentoonstelling legt een verband tussen historie en toekomst en staat stil bij de veranderingen die nodig zijn om het Museumkwartier een sterkere, metropolitane en culturele uitstraling te geven. Dit is nodig omdat, na de verbouwing van de musea aan het Museumplein, het aantal bezoekers groeit naar 5 miljoen per jaar. Hiervoor moeten het Museumplein en de omgeving worden aangepast. De gemeente Amsterdam heeft deze ambitie verwoord in de Visie Museumkwartier. Deze kunt u vinden op www.museumplein.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.