Bijgewerkt: 22 juli 2024

De subsidie Energiebesparing is verhoogd in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-07-2023

Ook dit jaar hebben veel inwoners van Amstelveen de subsidie Energiebesparing aangevraagd, waardoor het plafond bijna is bereikt. Om inwoners blijvend te ondersteunen bij het verduurzamen van de woning heeft het college ingestemd met het verhogen van subsidieplafond met € 150.000 (€ 370.000 voor heel 2023). Er kan tot 12 december 2023 subsidie worden aangevraagd bij de uitvoer van verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Meer grote duurzame maatregelen. Gemiddeld wordt zo’n € 1.000 per aanvraag aan subsidie toegekend. Er zijn bijvoorbeeld 11 aanvragen voor warmtepompen ingediend, 36 aanvragen voor dakisolatie en 59 aanvragen voor inductiekookplaten. Ook vroegen buren gezamenlijk de subsidie voor dakisolatie aan waardoor het subsidiebedrag met 5% werd verhoogd. Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'We zijn zeer verheugd over het succes van de regeling. Steeds meer Amstelveners willen naast kleine energiebesparende maatregelen, ook grotere stappen zetten. De subsidie Energiebesparing helpt inwoners daarbij. Zo worden de woningen in Amstelveen energiezuiniger en comfortabeler.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid

Subsidie Energiebesparing 2023. De subsidie Energiebesparing is voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Aanvragers dienen de subsidieaanvraag binnen 13 weken na de uitvoer van de werkzaamheden in waarna de beoordeling direct plaatsvindt. Vanuit de regeling voor 2023 is subsidie beschikbaar voor:

-Sinds 2023 ook voor bodem- en vloerisolatie. Indien gelijktijdig met buren subsidie voor dakisolatie wordt aangevraagd, kan het subsidiebedrag verhoogd worden met 5%. Balansventilatie met warmteterugwinning. Duurzaam verwarmen en koelen. Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie, PVT­zonnepanelen (voor het opwekken van warmte en stroom) en een huisaccu voor de opslag van zelfopgewekte elektriciteit. Kijk voor de volledige regeling op: www.amstelveen.nl/duurzaamheid onder de knop ‘Duurzame subsidies en acties’.

Stapelbare subsidies. De subsidie Energiebesparing is een aanvulling is op de landelijke subsidieregelingen voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen: De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) ook voor VvE’s. Zie ook: Subsidie- en financieringswijzer (rvo.nl)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.