Bijgewerkt: 5 oktober 2022

De sprekers van het symposium 'Aandeel in Duurzaamheid' zijn bekend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-12-2017

De sprekers voor het symposium 'Aandeel in Duurzaamheid' in Rotterdam zijn bekend: Ed Nijpels, Annelies Huygen, Mark van Baal en Jan Rotmans leveren elk vanuit hun eigen visie een bijdrage aan de centrale vraag van het symposium: hoe kunnen gemeenten bijdragen aan de energietransitie en welke rol kan publiek aandeelhouderschap daarin spelen?

Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën: 'De hele privatiseringsgolf van publieke voorzieningen van de afgelopen jaren verdient een inhoudelijke discussie. Hetzelfde geldt voor de energietransitie, waar iedere Nederlander straks mee te maken krijgt. Met de uiteenlopende sprekers worden de verschillende kanten belicht.'

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2017)

De sprekers van het symposium 'Aandeel in Duurzaamheid'Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen opent samen met wethouder Herbert Raat en middagvoorzitter Astrid Joosten het symposium. Ed Nijpels, voorzitter Commissie Borging Energieakkoord, start met een inleiding over de lokale opgaven voor gemeenten om bij te dragen aan de energietransitie. Gevolgd door Annelies Huygen, bijzonder hoogleraar Ordening van de Energiemarkten aan de Universiteit van Amsterdam en TNO. Zij spreekt over ontwikkelingen en organisatievormen op de energiemarkt.

Hierna volgen ervaringen van oprichter van Follow This Mark van Baal. Hij houdt een betoog over de invloed vanuit aandeelhouders op het duurzaam handelen van Shell. Jan Rotmans sluit de rij. De hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam geeft een inkijkje in de maatschappelijke impact van de energietransitie en de mogelijkheden voor gemeenten om daaraan bij te dragen. De middag eindigt met een forumdiscussie, waarin verschillende stellingen worden besproken. Aan deze discussie doen Annelies Huygen, Jan Rotmans, Mark van Baal, Herbert Raat wethouder van Amstelveen, een vertegenwoordiger namens de Aandeelhouderscommissie Eneco en Joris Thijssen (directeur van Greenpeace Nederland) mee.

Het symposium ‘Aandeel in Duurzaamheid, over de rol van gemeenten in de energietransitie’ is op donderdagmiddag 1 februari 2018 in het Drijvend Paviljoen te Rotterdam. CNV, FNV en Greenpeace zijn betrokken geweest bij de voorbereiding van het symposium. De dag geeft aandeelhouders van Eneco inzicht in de verschillende consequenties, overwegingen en voor- en nadelen die  een rol spelen bij behoud of verkoop van aandelen Eneco. Definitieve besluitvorming daarover vindt plaats na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Meer informatie is te vinden op aandeelinduurzaamheid.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.