Bijgewerkt: 8 augustus 2022

De ska-bazen van The Beat weer terug in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
05-04-2012

De band die eind jaren 70 verantwoordelijk was voor de opkomende Britse ska beweging vierde in 2011 zijn comeback. Het warme onthaal, dat mannen vorig jaar in P60 ten deel viel is zo goed bevallen, dat het zevental dit jaar wederom de acte de présence zullen geven in Amstelveen. P60 presenteert op 13 april met trots: The Beat.

Beat Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

The Beat, de in 1978 opgerichte Engelse band op het podium


Birmingham, 1978. De werkloosheid en sociale onrust in de grijze industriestad was de bakermat van de befaamde skaband. Wie denkt, dat de groep als boze minderheid tegen de gevestigde orde aanschopte heeft het echter mis. De heren van The Beat wisten hun maatschappelijke engagement altijd op een positieve manier te uiten. Hun vernieuwende sound en populariteit hadden een grote invloed op bands, als The Police en Doe Maar.

In 1983 viel de groep uit elkaar, waarna de leden van de band The Fine Young Cannibals en The General Public oprichtten. Sinds een aantal jaren toert The Beat weer regelmatig. Voornamelijk in Groot-Brittannië, maar gelukkig staat Amstelveen ook op hun lijstje van favoriete bestemmingen. Natuurlijk is frontman en toaster Rankin Roger als vanouds van de partij, evenals drummer Everett Morton. Toetsenist Mickey Billingham en Rankin’s zoon Murphy versterkten de groep. Steve Harper, Simeon Murray en Andy Pearson completteren de formatie.

In het voorprogramma meer vrolijkheid: Mr Wallace, ofwel het Nederlandse antwoord op No Doubt. Zangeres Renske de Boer en co hebben een fantastisch jaar achter de rug. Met shows in Paradiso, De Zwarte Cross en Eurosonic is de band flinke stappen aan het maken en het einde is nog lang niet in zicht.

Hoewel The Beat niet meer de jongste is, is hun ongeremde enthousiasme, energieke liveshow en rebelse attitude nog altijd springlevend. Sociaal betrokken en über-Britse feel good music voor jong en oud. (Tekst: Terry Ros)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.