Bijgewerkt: 28 september 2022

De sierteeltsector in actie voor kankerbestrijding

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
12-05-2014

FloraHolland - Op zaterdag 10 mei 2014 vond de kick off van de Pre Ride for the Roses 2014 plaats. Deelnemers aan de Pre Ride reden, ondanks storm en veel regen, een trainingsrit van ruim 100 kilometer op het officiële parcours van de Ride for the Roses. Zij werden geassisteerd door enkele motoren. Burgemeester René Verhulst van Goes loste het startschot en fietste ook zelf mee. De tocht begon vanaf de Zeelandhallen in Goes, de start- en finishlocatie van dit jaar op 7 september. De cycletour van 100 kilometer werd verreden over brede en provinciale wegen en ging door de mooie provincie Zeeland. De renners werden speciaal onthaald in Middelburg en Zierikzee.

Foto Amstelveen
(Foto FloraHolland - 2014)

Fietsers in de regen


Pre Ride

Zaterdag 6 september 2014 fietst de Nederlandse sierteeltsector voor de 13de keer de Pre Ride for the Roses. Deze tocht vindt traditioneel een dag voor de officiële Ride for the Roses plaats. Vanuit de Nederlandse sierteeltgebieden rondom de locaties van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Eelde, maar ook Venlo/Herongen en Plantion in Ede, rijden de sierteeltrenners naar de startplaats van de Ride for the Roses 2014.

Doel opbrengst 2014

Doel van de tocht is geld in te zamelen voor het onderzoek van prof. Dr. Ton Schumacher, hoogleraar immunotechnologie in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Hij was winnaar van de KWO-prijs 2014. De opbrengst van de Ride for the Roses 2014 Goes Zeeland gaat zodoende naar zijn belangrijke onderzoek. Schumacher gaat onderzoek doen naar immunotherapie.

Dit is een behandelvorm die het afweersysteem van de patiënt zodanig stimuleert, dat de patiënt als het ware zelf de kanker bestrijdt. Dankzij veelbelovende ontwikkelingen en mooie resultaten staat immunotherapie momenteel volop in de belangstelling. Het tijdschrift Science noemde eind 2013 immunotherapie bij kanker zelfs ‘The Breakthrough of the Year’.

Ride for the Roses

De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden in Amerika en dit initiatief werd vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland. De sierteeltsector draagt met de Pre Ride, de dag voor de echte Ride, een extra steentje bij aan het evenement. Vorig jaar werd er door de sierteeltsector een bedrag van € 231.550 opgehaald. Meer informatie over de Ride for the Roses op www.ridefortheroses.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.