Bijgewerkt: 17 juni 2024

De sierteelt maakt zich op voor Ride for the Roses

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
16-08-2011

Aalsmeer - De volledige Nederlandse sierteeltsector maakt zich op voor de Ride for the Roses 2011. Op zondag 4 september 2011 is FloraHolland Aalsmeer de startplaats voor dit jaarlijks terugkerende fietsevenement waarmee geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Dit jaar wordt deze sponsortocht voor de tiende keer ondersteund met een Pre-Ride.

Wielrenners uit de sierteeltsector rijden de Pre-Ride traditioneel één dag voor de Ride for the Roses. Vanaf alle bloemenveilinglocaties in Nederland rijden op zaterdag 3 september door de sector gesponsorde wielrenners naar de bloemenveiling in Aalsmeer. De opbrengst van de Ride gaat dit jaar naar een onderzoek van Pr. Dr. Ir. Floor van Leeuwen naar neveneffecten van radio- en chemotherapie voor Hodgkin-lymfoom.

Renners van de verschillende Pre-Ride-teams zijn hard aan het trainen om op 3 september de vele kilometers vanaf hun veilingterrein naar Aalsmeer te kunnen rijden. Dit jaar doet voor het eerst ook een Pre-Ride-team mee van Veiling Rhein-Maas uit het Duitse Herongen. Op 4 september rijden alle Pre-Riders nog eens 100 kilometer tijdens de officiële Ride for the Roses. De sponsorwerving is nog volop aan de gang. De deelnemers aan de Pre-Ride, allen uit de sierteeltsector, proberen door allerlei acties het bedrag van vorig jaar (EUR 228.740) te overtreffen.

kwf Amstelveen
(Bron Ride for the Roses - 2011)

Het logo van Ride for the Roses


Retailactie

Uniek dit jaar is de retailactie in de week voor de Ride for the Roses, een initiatief van FloraHolland en de Dutch Flower Group. Doelstelling van deze unieke actie is om in nauwe samenwerking met het KWF en de Nederlandse retail een netto-opbrengst van tenminste EUR 100.000,- te realiseren. Dit bedrag wordt toegevoegd aan de opbrengst van de Ride for the Roses, waarmee een onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding gefinancierd wordt ter verhoging van de kwaliteit van leven van mensen met en na kanker.

Benefietveilingen

Niet alleen de handel draagt het goede doel een warm hart toe, ook de kwekers van FloraHolland doen dat. Zij schenken de opbrengst van hun producten die geveild worden op de klokken aan het goede doel. Zowel bij de FloraHolland-vestigingen Aalsmeer, Naaldwijk als Veiling Rhein-Maas worden op 30 augustus producten geveild voor het goede doel. FloraHolland Rijnsburg doet dat op vrijdag 2 september. Veiling Plantion heeft doorlopend veilingen voor de Pre-Ride en bij FloraHolland Bleiswijk wordt traditioneel een collecte gehouden in de afmijnzaal.

Bieden op artikelen via internet

Een aantal sponsors heeft de Pre-Riders artikelen geschonken om te verkopen voor het goede doel, waaronder kunstwerken, gesigneerde wielershirts en een authentiek kopersbankje. Deze artikelen zijn op de website Marktplaats.nl te vinden. Via www.floraholland.com vinden bezoekers de artikelen waarop geboden kan worden. Ook kunnen de producten eenvoudig via Marktplaats gevonden worden door te zoeken op 'benefietveiling'. Meer informatie over de Ride for the Roses en KWF Kankerbestrijding is te vinden op www.ridefortheroses.nl .

Verkeersgevolgen in Amstelveen

De tocht start in Aalsmeer en de route loopt via omwegen naar Uithoorn en vervolgens naar Amstelveen (zie kaart met route). Dit gebeurt onder begeleiding van de politie en een groot aantal verkeersregelaars. De fietsroute gaat over wegen die fysiek zijn afgezet voor alle andere verkeer. Het peloton komt vanuit Uithoorn (Amsteldijk Noord) Amstelveen binnen op de Amsteldijk Zuid. Daarna rijdt het peloton langs de Amstel in noordelijke richting en dan via de route Nesserlaan, Bovenkerkerweg, J. C van Hattumweg, Noorddammerweg, Asserring, Marshallsingel en Legmeerdijk Amstelveen weer uit richting Aalsmeer via de Aalsmeerderweg.

Dit betekent, dat deze delen van de fietsroute op 4 september 2011, op het moment dat het peloton daar nadert en langskomt (inschatting is maximaal 1,5 uur per deel van het traject), afgesloten is voor alle overige verkeer. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer. Hulpdiensten hebben wel onbeperkt toegang tot de afgezette wegen. Er worden geen alternatieve routes ingesteld. Verkeer wordt geadviseerd de regio Amstelveen Zuid – Aalsmeer – Uithoorn te mijden. De afzetting binnen Amstelveen geldt naar verwachting tussen 12.00 en 16.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.