Bijgewerkt: 22 mei 2022

De schrijver Tijs Goldschmidt bezocht Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Venstra/Wikipedia/Amstelveenweb
12-03-2009


Exclusief voor de 74ste Boekenweek kwam schrijver en evolutiebioloog, Tijs Goldschmidt op woensdagavond 11 maart 2009 naar Boekhandel Venstra  in Amstelveen, om een lezing- en een signeersessie te houden.

Goldschmidt studeerde biologie in Amsterdam, hij woonde van 1981 tot 1986 in Tanzania, waar hij cichliden in het Victoriameer bestudeerde als onderzoeker van de Rijksuniversiteit van Leiden.

Goldschmidt Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Bedrijfsleider Remco Houtepen introduceert Tijs Goldschmidt voor de aanwezigen


Hij schreef er een proefschrift over en publiceerde het boek Darwins hofvijver, waarin hij het wetenschappelijke met het persoonlijke verweeft. In 1993 gaf hij zijn baan als wetenschappelijk medewerker van de Universiteit van Leiden op om zich geheel aan het schrijven te wijden.

Goldschmidt Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het aanwezige publiek luistert naar de lezing


Darwins hofvijver: een drama in het Victoriameer (1994) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met de KIJK / Wetenschapsweekprijs (later opgegaan in de Eureka! prijs) in 1995 en is inmiddels vertaald in onder andere het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en Chinees.

Goldschmidt Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Tijs Goldschmidt tijdens zijn lezing


Na dit boek publiceerde Goldschmidt vele essays, waaronder De andere linkerkant. In 2001 ontving hij voor zijn bundel Oversprongen de Jan Hanlo Essayprijs. In 2007 hield hij de Huizingalezing onder de titel Doen alsof je doet alsof in de St. Pieterskerk te Leiden.

Website: Boekhandel VenstraAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.