Bijgewerkt: 4 juni 2023

De politie zoekt halskettingrovers

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
06-08-2012

Amsterdam- De politie is op zoek naar een aantal jongeren, dat zaterdagmiddag 4 augustus 2012 een 64-jarige man van zijn gouden ketting heeft beroofd op het Reigersbospad in Zuidoost. De man fietste rond 17.30 uur door het Bijlmerpark richting Holendrecht. Hij werd op enig moment voorbij gefietst door een groep van zo’n zeven jongens.


Grotere kaart weergeven Het Reigersbospad in Amsterdam-Zuidoost

Drie van hen kwamen later terug en trokken zijn ketting van zijn nek. Het slachtoffer liep een pijnlijke nek op. Hij heeft de jonge daders nog achtervolgd, maar verloor ze uit het oog ter hoogte van de onderdoorgang van de Meerkerkdreef.

De politie zoekt getuigen die iets van de straatroof hebben gezien, of gehoord. De politie is bereikbaar op 0900-8844. Anoniem reageren kan ook op telefoonnummer 0800-7000. 'Draag sieraden niet te opzichtig' In de maand juli vonden zes soortgelijke incidenten plaats in Amsterdam Zuidoost.

Alle slachtoffers werden daarbij van hun ketting beroofd. "Los van de schrik van een beroving, een ingrijpende gebeurtenis, zien we, dat dergelijke sieraden vaak ook een emotionele waarde hebben voor slachtoffers en hun familie", vertelt Dennis van Bugnum, rechercheur bij bureau Flierbosdreef. "We willen voorkomen, dat mensen hun eigendommen kwijtraken. Daarom adviseren we om sieraden op straat niet al te opzichtig, maar onder kleding te dragen."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.