Bijgewerkt: 11 juni 2023

De politie waarschuwt voor zwaar illegaal knalvuurwerk

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
18-12-2014

Het gaat om de Cobra 6 2G met een Duitstalig opschrift. Deze specifieke soort Cobra is nog gevaarlijker en instabieler dan andere Cobra’s of ander illegaal vuurwerk. Het bezit van illegaal vuurwerk is strafbaar.

Bij ongeveer 1 op de 5 exemplaren van de 30 onderzochte Cobra’s van het bewuste type 6 2G stopte de lont met branden net voor de dop. Hierdoor bestaat het risico, dat dit specifieke type Cobra na enige tijd alsnog ontploft. Wanneer men de Cobra alsnog via het te korte lont probeert aan te steken, kan deze zo snel ontploffen, dat men niet meer de kans heeft om op veilige afstand te komen, met mogelijk zwaar lichamelijk letsel of erger ten gevolge.

Foto Amstelveen
(Bron Internet - 2014)

Het gevaarlijke Italiaanse knalwerk Cobra 6 2G. Na ontploffing er is geen vuurwerk te zien, het bevat 48 gram kruit


Alert. De politie roept op om hier alert op te zijn en bij aantreffen van dit vuurwerk contact op te nemen met de politie. Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet, of vermoedt u, dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen, of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bel anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Meer preventietips zijn te vinden op de speciale pagina vuurwerk op deze website.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.