Bijgewerkt: 11 juni 2023

De politie informeert slachtoffers woninginbraken

Nieuws -> Politie

Bron: Rijksoverheid
09-07-2013

De politie koppelt bij woninginbraken steeds vaker terug aan burgers, wat er is gebeurd met hun aangifte. In maart gebeurde dat in 68 procent van de gevallen, inmiddels is dat percentage opgelopen tot 85 procent. Streven is, dat eind van dit jaar bij alle aangiftes voor woninginbraak een terugkoppeling door de politie binnen twee weken plaatsvindt.

Met de realisatie van de nationale politie op 1 januari 2013 is het voor burgers gemakkelijker geworden om aangifte te doen en is de ambitie, dat aangevers van woninginbraak in het hele land binnen twee weken terugkoppeling krijgen over hun aangifte. Dit wordt sterk gewaardeerd door de slachtoffers van woninginbraak. Uit een enquête blijkt, dat het vertrouwen in de politie hierdoor significant stijgt: van 50 procent naar 89 procent.

Opstelten Amstelveen
(Foto Rijksoverheid - 2012)

Ivo Opstelten, (VVD) minister van Veiligheid en Justitie


Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie brengt vandaag een werkbezoek aan de eenheid Rotterdam om te worden geïnformeerd over de terugkoppeling na een aangifte. 'Inbraak is een zeer ingrijpende misdaad. Ik acht het dan ook van groot belang, dat slachtoffers gemakkelijk aangifte kunnen doen en snel van de politie horen, wat er met hun aangifte is gebeurd', - aldus Opstelten.

De meeste aangiftes van woninginbraken worden bij het slachtoffer thuis opgenomen. Dit wordt door hen zeer gewaardeerd. Ook zijn de slachtoffers in hoge mate tevreden over de manier, waarop ze door de politie worden behandeld. 90 procent geeft aan tevreden te zijn.

bouman Amstelveen
(Foto Politie NL - 2013)

Gerard Bouman, de korpschef van de nationale politie van Nederland


Korpschef Gerard Bouman is blij met de resultaten: 'Het is goed om te zien, dat burgers het waarderen, dat we terugkoppeling geven over wat er gebeurt met hun aangifte en dat hierdoor ook het vertrouwen in de politie sterk stijgt. We zullen er hard aan trekken om ervoor te zorgen, dat we aan het eind van het jaar in 100 procent van de gevallen een terugkoppeling geven aan aangevers van woninginbraak.'

Door het succes van de snelle terugkoppeling na aangifte van woninginbraak, heeft minister Opstelten inmiddels besloten, dat vanaf 2014 alle aangevers van high impact delicten binnen twee weken horen, wat er met hun aangifte is gebeurd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.