Bijgewerkt: 17 juni 2024

De orchideesoort Cymbidium tijdens de Paasviering in Rome

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Royal FloraHolland
31-01-2018

Traditiegetrouw vormt de Paasviering op het Sint Pietersplein in Rome het decor voor bloemen en planten van Nederlandse kwekers en handelaren. Hoofdarrangeur Paul Deckers maakt de ontwerpen en kiest de kleuren in overleg met het Vaticaan. Dit jaar is de orchideesoort Cymbidium (Cymbidiinae is een bijnaam van orchideeën van de onderfamilie Epidendroideae. Het bestaat uit 10 geslachten en ongeveer 120 soorten) de ‘eyecatcher’. Na het uitspreken van het Urbi et Orbi (de stad Rome en de wereld) is de apostolische zegening van de paus spreekt Paus Franciscus traditiegetrouw zijn dankwoord uit voor de bloemen uit Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Erik van der Burgt /Royal FloraHolland - 2018)

Hoofdarrangeur Paul Deckers bezoekt kweker Peet Zwinkels ter voorbereiding op de bloemenversiering tijdens het Urbi et Orbi met Pasen bij de paus in Rome. Paul Deckers koos Cymbidium als noviteitPracht en kracht. 'Dit jaar kies ik voor de Cymbidium als noviteit in het project. Deze krachtige, stevige en pure bloem zal straks schitteren op het Sint Pietersplein. De groene Cymbidium gebruik ik op het bordes van de Paus. Groen is de kleur van de hoop, krachtig, rust en vrede. Uiteraard mag de kleur geel als Paas- en voorjaarskleur voor licht en blijdschap niet ontbreken, vandaar dat de mooie grote gele Cymbidiums in metershoge arrangementen worden verwerkt. Bovendien staat Cymbidium voor vriendschap en liefde. Daarom sluit de symboliek van deze bloem perfect aan bij het Paasfeest' -aldus Deckers. Twee dagen lang zullen meer dan 25 arrangeurs en bloemisten aan de arrangementen werken. Er komen aangelegde tuinen op de trappen van het Sint Pietersplein. Daar en op het balkon van de Paus komen de talrijke arrangementen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van metershoge bomen, duizenden Avalanche rozen, Delphiniums, Roselilies en meer dan 40.000 bolbloemen.

Holland promotie. Bij deze vorm van Holland promotie is de gehele Nederlandse sierteeltsector inclusief Royal FloraHolland betrokken. ‘Hollandse bloemen en planten zetten wij hiermee internationaal in de kijker’, geeft Deckers aan. Dit jaar zijn trotse Cymbidiumkwekers vereerd, dat hun ‘power’ Cymbidium tijdens het paasfeest op het Sint Pietersplein centraal staat. Nu al zijn de voorbereidingen in volle gang voor de Paasviering op zondag 1 april 2018.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.