Bijgewerkt: 14 april 2021

De opknapbeurt van het Oude Dorp start in januari 2021

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-12-2020

De verfraaiing van het Oude Dorp van Amstelveen start in januari 2021. De zogenoemde facelift is het startschot van de uitvoering van het beeldkwaliteitsplan voor dit unieke stukje Amstelveen. De werkzaamheden voor de herinrichting van het Oude Dorp - op basis van het op 1 juli 2020 door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitsplan - worden begin januari opgestart. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden voor de opknapbeurt in het najaar al van start gaan. In overleg met de ondernemers is besloten om na de feestdagen te beginnen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2020)

Het ideale Oude Dorp van Amstelveen na de opknapbeurt


De Dorpsstraat en Stationsstraat worden gelijkvloers ingericht met gebakken klinkers en een nostalgische uitstraling. De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat worden onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien. Bestaande bomen krijgen een groene omheining. Klassieke lantaarnpalen en natuurstenen stoepjes versterken de historische uitstraling. Tempelhof en Dorpsplein krijgen een uitstraling die past bij de inrichting van de Dorpsstraat en Stationsstraat. Om de eenheid verder te vergroten wordt gestreefd naar een ‘familie van straatmeubilair’ zoals fietsenrekken, afvalbakken en bankjes. Niet alles is hetzelfde, maar de elementen passen bij elkaar.

Bereikbaarheid. Tijdens de werkzaamheden worden delen van de omgeving gefaseerd afgesloten. Tijdelijke afsluitingen worden een week van te voren aangekondigd met borden. Woningen en winkels blijven altijd per voet bereikbaar.

Planning. Het project kent acht fases: Fase 1: Dorpstraat, gedeelte tussen Badlaan en Stationsstraat. Periode van 4 januari t/m 18 januari.

Fase 2: Dorpsstraat, gedeelte tussen Stationsstraat en parkeerterrein Laan Nieuwer Amstel/Dorpsstraat. Periode van 13 januari t/m 29 januari.

Fase 3A: Parkeerterrein Laan Nieuwer Amstel en tramspoor Handweg. Periode van 5 januari t/m 9 februari.

Fase 3B: Gedeelte Dorpsstraat direct gelegen bij het parkeerterrein Laan Nieuwer Amstel. Periode van 1 februari t/m 12 februari.

Fase 4: Stationsstraat, gedeelte tussen Dorpsstraat en Bouwensland. Periode van 26 januari t/m 12 februari.

Fase 5: De tramoversteek in de Stationsstraat en op de kruising Ouderkerkerlaan/Elegast/Veenendaalplein. Periode van 9 februari t/m 26 februari.

Fase 6: Ouderkerkerlaan, gedeelte tussen de tramoversteek en de Elegast/Veenendaalplein. Periode van 22 februari t/m 5 maart.

Fase 7: Ouderkerkerlaan, tussen de Elegast/Veenendaalplein en de Keizer Karelweg. Uitvoering volgt in een later stadium

Fase 8: Tempelhof. Periode van 9 februari t/m 5 maart.

Verkeersmaatregelen. Naast de uitvoering van het beeldkwaliteitsplan zijn er plannen om het Oude Dorp verkeersluw te maken en doorgaand autoverkeer te weren. Rond de verkeersmaatregelen die hiermee gepaard gaan, loopt een bezwaarprocedure. Nadere besluitvorming hierover wordt komend jaar verwacht. De werkzaamheden voor de uitvoering van het Beeldkwaliteitsplan staan hier los en hoeven hier niet op te wachten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.