Bijgewerkt: 28 maart 2024

De ontwikkelingen rond de scholenbouw in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-04-2012

Brief over 'stand van zaken scholenbouw' die het college naar de raadsleden gestuurd heeft:

De ontwikkelingen rond de scholenbouw in Amstelveen staan niet stil. In deze brief informeren wij u over de stand van zaken op dit moment. Achtereenvolgens gaan we in op deuitkomsten van de leerlingenprognose 2012 en de huidige nieuwbouwprojecten.

De leerlingenprognose

De leerlingenprognose vormt onder meer het uitgangspunt voor het vaststellen van de toekomstige capaciteit van schoolgebouwen. De jongste prognose laat een stijging van het aantal leerlingen zien. In het noorden van Amstelveen (boven de A9) betreft het de Michiel de Ruyterschool, de 1e Montessorischool en Palet Noord. In Amstelveen Zuid (onder de A9) gaat het om de scholen in Westwijk.

Momenteel wordt gewerkt aan oplossingsrichtingen voor de huisvesting van het grotere aantal leerlingen in Amstelveen Noord. Bij de behandeling van de Kadernota 2013 zult u hierover, alsmede over andere ontwikkelingen en financiële consequenties, nader worden geïnformeerd. De ontwikkelingen in Westwijk behoeven op wat langere termijn de aandacht.

amstelveen college Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De eerste paal van het nieuwe Amstelveen College verdwijnt in de grond op 11 november 2011


De huidige nieuwbouwprojecten

Palet Noord: De bouw is gestart. Oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2013.

Martin Luther Kingschool en 1e Montessorischool: De procedure om een architect te selecteren is gestart. De voorbereidingen verlopen volgens planning. Oplevering wordt verwacht in 2014.

Roelof Venemaschool: De architectenselectie is op de Europese aanbestedingskalender geplaatst. Voorts wordt gewerkt aan een aanpassing van het bestemmingsplan om de nieuwbouw voor de school mogelijk te maken. Oplevering wordt verwacht in 2014.

Parcival en 2e Montessorischool (Hortensialaan): Er vindt overleg plaats met de betrokkenen over de definitieve invulling van de ruimten in het gebouw. Voorts wordt een energetisch onderzoek uitgevoerd om de mogelijkheden en gevolgen van het zo veel mogelijk energiezuinig maken van het gebouw. Hierover en over de financiële gevolgen van het laatste zult u eveneens bij de behandeling van de Kadernota nader worden geïnformeerd.

Voordat de bouwvergunning kan worden verleend, dient het bestemmingsplan te zijn aangepast. Met inachtneming hiervan wordt de oplevering van de nieuwbouw in 2015 verwacht.

Triangel en Karel Eykman: Voor deze scholen geldt, dat het schoolbestuur, Onderwijsgroep Amstelland, bouwheer is. Verwacht wordt dat de bouw in 2014 gereed is.

Piet Heinschool: Om helderheid te verschaffen over de mogelijkheden voor het toekomstige huisvestingsscenario voor deze school is door een extern bureau een onderzoek uitgevoerd naar de milieu- en ruimtelijke ordeningsaspecten in de omgeving. De conclusies hiervan worden binnenkort met de medezeggenschapsraad, directie en bestuur van de school besproken.

Naar aanleiding hiervan zullen wij u met een passend voorstel benaderen. Het streven is om in 2014 met realisering te beginnen. De ontwikkelingen rond de A9 zijn daarvoor echter van cruciaal belang.

Amstelveen College: De bouwactiviteiten verlopen voorspoedig. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2013.

Wij hopen u met het vorenstaande voldoende te hebben geïnformeerd. Desgewenst kunt u voor verdere informatie contact opnemen met de heer Marijt van de afdeling Vastgoed.

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen,

de secretaris, de burgemeester,

mr. R.J.T. Schurink mr. J.H.C. van Zanen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.