Bijgewerkt: 26 mei 2024

De nominaties van de Rabobank Talentenprijzen 2018 zijn bekend

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
14-12-2018

Op 14 december 2018 heeft een deskundige jury zich gebogen over de vele aanmeldingen voor de Rabobank Talentenprijzen 2018. De stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan talenten die de status toptalent bereikt hebben. De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt aan het talent dat een grote belofte voor de toekomst is. In totaal wordt er een keuze gemaakt uit 190 talenten die aangemeld zijn bij het Sportbedrijf als topsporttalent. Eerdere ontdekkingen vanuit Amstelveen en prijswinnaars van de Talentprijzen, zoals Tim Veldt (wielrenner), Kira Toussaint (zwemster) en Anne Buijs (volleybalster), Lauren Stam (hockeyster) zijn inmiddels uitgegroeid tot internationale toppers.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2018)

De jury van de Rabobank Talentprijzen bestaat uit Peter van Noord, Agnes Brunninkhuis, Peter Verdaasdonk, Rien Alink (voorzitter), Ron Berteling, Jan Tonkes, Pascalle Tang, Frits Barend, Richard Schuil en Danny Moinat (Rabobank Amstel en Vecht)


De Rabobank stelt voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent geldprijzen ter beschikking van € 500 voor de winnaar, de nummer 2 en 3 krijgen respectievelijk € 350 en € 250. Deze prijzen worden uitgereikt aan zowel de jongens als de meisjes. Daarnaast stelt de Rabobank € 250 ter beschikking voor de Aanmoedigingsprijs voor Jong talent, ook hier jongen én meisje.

Onder leiding van voorzitter Rien Alink kregen onderstaande talenten de meeste punten van de juryleden. Jurylid Danny Moinat van Rabobank Amstel en Vecht: 'Opvallend rijk aanbod van getalenteerde kinderen in Amstelveen, het was lastig om de punten te verdelen'. Moinat voegt toe: 'Waardevolle samenwerking tussen het Sportbedrijf Amstelveen en Rabobank Amstel en Vecht, deze verbintenis en naamgeving aan de Amstelveense prijzen bestaat al ruim 10 jaar.' Wie uiteindelijk de titel Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent 2018 en Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 wint, wordt op vrijdag 25 januari 2019 bekend gemaakt tijdens het Amstelveens sportgala in het Keizer Karel College. Het sportgala is alleen op uitnodiging bij te wonen.

De genomineerden, in willekeurige volgorde:

Rabobank Stimuleringsprijs 2018 voor Jong Talent jongens: Onno Elgersma (schaken), Casper Rammeloo (honkbal), Jelle Boonstra (schaatsen en wielrennen).

Rabobank Stimuleringsprijs 2018 voor Jong Talent meisjes: Annelot Maitland (roeien), Isabel van den Berg (atletiek) en Jade Linthorst (voetbal).

Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 jongens: Tyler Eijk (wielrennen), Michael Dijkstra (schermen) en Inno Loeber (judo).

Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 meisjes: Milou van den Berg (atletiek), Barbara Galek (ritmische gym) en Jenna Telles (karate).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.