Bijgewerkt: 17 juni 2024

De nieuwe algemeen directeur van FloraHolland is Lucas Vos

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
01-11-2013

Het bestuur van FloraHolland heeft, in samenspraak met raad van commissarissen, met ingang van 1 januari 2014 Lucas Vos benoemd tot algemeen directeur. Hij volgt hiermee Timo Huges op die inmiddels is gestart als president directeur bij NS.

Lucas Vos (46) heeft economie gestudeerd in Groningen en heeft uitgebreide ervaring in transport en logistiek. Lucas heeft de afgelopen 20 jaar carrière gemaakt in de sector van de shipping en logistieke dienstverlening en was in zijn laatste positie Chief Commercial Officer in de board van Maersk Line.

Vos Amstelveen
(Foto Nils van Houts - 2013)

Lucas Vos de nieuwe algemeen directeur van FloraHolland


De statutaire directie bestaat met de start van de nieuwe bestuurlijke structuur op 1 januari 2014 uit twee leden: Lucas Vos als de nieuwe algemeen directeur en Rens Buchwaldt als financieel directeur. Erik Leeuwaarden gaat zich per 1 januari richten op de portefeuille van vastgoed en deelnemingen.

Bestuursvoorzitter Bernard Oosterom: "Bestuur en raad van commissarissen zijn zeer verheugd met de benoeming van Lucas Vos. De uitdaging voor FloraHolland is diensten aan leden en afnemers te bieden die aansluiten bij de veranderde marktsituatie en het coöperatieve bedrijf aan die situatie aan te passen. Zijn ervaring en achtergrond sluiten zeer goed aan op de lijn die we als FloraHolland hebben ingezet."

FloraHolland

De Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland biedt telers en klanten een netwerk van zes (inter)nationale marktplaatsen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Eelde en Veiling Rhein-Maas) en een landelijk opererende bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect).

Veiling Rhein-Maas (Herongen, D) is een samenwerking tussen FloraHolland en Landgard. Als wereldwijd grootste veilingorganisatie verwerkt FloraHolland jaarlijks ruim 12,5 miljard bloemen en planten. De jaaromzet is ruim 4,4 miljard euro. Bij FloraHolland werken zo'n 4000 medewerkers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.