Bijgewerkt: 18 mei 2024

De nieuwe Japanse ambassadeur bezocht Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Ambassade van Japan in Nederland
01-10-2019

Op vrijdag 27 september 2019 brachten de nieuwe ambassadeur van Japan, Zijn Excellentie de heer Hidehisa Horinouchi, en zijn echtgenote een bezoek aan Amstelveen. Zij werden ontvangen door burgemeester Tjapko Poppens en Floor Gordon wethouder Economische Zaken.

Samen bezochten zij een aantal instellingen die belangrijk zijn voor Japanse inwoners in Amstelveen, zoals de Japan Desk in het Amstelland Ziekenhuis, de International School of Amsterdam en Tulip Gakuen, de Japanse kleuterschool. Deze faciliteiten worden enorm gewaardeerd door de Japanse inwoners. De Japanse ambassadeur en de bestuurders van de gemeente werden overal zeer hartelijk ontvangen. De nieuwe ambassadeur start in oktober officieel zijn werkzaamheden in Nederland. Hij kwam nu al kennismaken met Amstelveen, omdat Amstelveen unieke faciliteiten heeft voor Japanse inwoners. In Amstelveen woont de grootste Japanse gemeenschap van Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb.com - 2019)

Vlnr: De heer Julien Rikkoert hoofd Japan Desk van Amsterdam inbusiness, mevrouw Sabine Horinouchi echtgenote van ZE mr. Hidehisa Horinouchi de ambassadeur van Japan in Nederland, Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen, Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken en de heer Fumio Goto, Counsellor General Affairs van de ambassade van Japan in Den Haag voor het raadhuis van Amstelveen op 27 september 2019


ZE de heer Hidehisa Horinouchi heeft dit bericht geplaatst op de website van de Japanse ambassade in Nederland:

'Beste lezer,

Mijn naam is Hidehisa Horinouchi en ik ben op 15 september 2019 in Nederland aangekomen als opvolger van ambassadeur Inomata. Het is voor mij een grote eer om naar Nederland te zijn gekomen, een land dat al meer dan 400 jaar een uitstekende relatie met Japan heeft. Die vriendschappelijke en nauwe banden tussen Japan en Nederland worden op verschillende niveaus nog steeds versterkt: de oprechte relaties tussen het Nederlandse koningshuis en het Japanse keizerlijke huis; het Japans-Nederlandse partnerschap, waaronder onze twee ministers-presidenten die regelmatig met elkaar in contact staan, die samenwerken om mondiale vraagstukken aan te pakken; de actieve zakenrelaties; en tot slot de uitwisseling op het gebied van sport en cultuur.

Ik ben dan ook vereerd dat ik deze positie in zo'n belangrijk land kan innemen en ik voel me gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ik ben dankbaar voor alle inspanningen die veel mensen uit beide landen zich tot nu toe hebben getroost om de uitstekende relatie op te bouwen die Japan en Nederland op dit moment koesteren. Samen met mijn medewerkers van de ambassade wil ik deze inspanningen voortzetten om zoveel mogelijk een bijdrage te leveren. Daarnaast zal ik mij inzetten om ervoor te zorgen dat iedere Japanner hier met een gerust hart zijn of haar leven in Nederland kan leiden.

In oktober zal ik mijn geloofsbrieven presenteren aan Zijne Majesteit de Koning der Nederlanden. Daarna hoop ik dat ik de gelegenheid krijg om zo snel mogelijk verschillende plaatsen in Nederland te bezoeken en iedereen persoonlijk te begroeten.

Accepteer tot die tijd mijn eerste begroeting hier op onze homepage.

Hidehisa Horinouchi

Ambassadeur van Japan in Nederland'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.