Bijgewerkt: 28 maart 2024

De nieuwe Amstelveense kinderburgemeester Lode is geïnstalleerd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-07-2022

Op donderdag13 juli 2022 is de 10-jarige Lode Besseling is door burgemeester Tjapko Poppens als kinderburgemeester van Amstelveen geïnstalleerd. Dit gebeurde in de raadzaal waar de burgemeester de eed afnam bij Lode en hem de ambtsketen omhing. Lode is nu officieel kinderburgemeester voor het komende schooljaar. Samen met de kinderraad, waar hij voorzitter van is, gaat hij zich inzetten voor alle kinderen van Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Burgemeester Tjapko Poppens, kinderburgemeester Lode Besseling en Frank Berkhout (D66) wethouder Jeugd en een paar raadsleden na de installatie in de raadzaal op 13 juli 2022


Voor de installatie van Lode werd er afscheid genomen van de vorige kinderburgemeester, Bana. Zij kreeg van de burgemeester als dank de speciale kinderburgemeesterpenning.

Wat doet de kinderburgemeester? Net als de kinderraad wordt er elk jaar een nieuwe kinderburgemeester aangesteld. De kinderburgemeester is het gezicht van de kinderraad en vervult ceremoniële taken. Zoals een boek overhandigen tijdens de Kinderboekenweek, Sinterklaas ontvangen en een gedicht voordragen tijdens de 4 mei herdenking. Ook moet de kinderburgemeester wel eens een interview geven of op stap met de burgemeester.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.