Bijgewerkt: 2 december 2021

De meeste 65 plussers in Amstelland voelen zich gezond

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-05-2013

Het merendeel van de 65 plussers in de regio Amstelland en Diemen voelt zich gezond. Er wordt minder vaak gerookt dan in buurregio's en de rest van Nederland. Maar diabetes komt juist vaker voor, in het bijzonder onder mannen.

Dit blijkt uit een in het najaar van 2010 door de GGD Amsterdam uitgevoerd gezondheidsonderzoek. Op basis van deze gegevens heeft de GGD een verdiepingsonderzoek onder ouderen uitgevoerd. In totaal deden 1.849 inwoners van 65 jaar en ouder mee; de respons onder ouderen was hoog, namelijk 71%.

ChristenUnie-wethouder Koops van Volksgezondheid: “Uit het onderzoek blijkt, dat Amstelveense ouderen ten opzichte van de ouderen in Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn eigenlijk best gezond zijn.

koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jacqueline Koops (CU)


Amstelveners hebben minder overgewicht, roken minder en eten meer fruit en groente. Dat is een mooi resultaat. Zeker nu de GGD voor het eerst volwassenen ouder dan 74 jaar heeft ondervraagd. Amstelveen heeft namelijk in verhouding meer 75-plussers in haar gemeente (7.943) dan 65 tot 74-jarigen (7.048) dan de overige gemeenten in 2010”.

Uit de gegevens blijkt echter ook, dat de ondervraagde ouderen in 2010 niet allemaal bekend zijn met het Wmo-loket. De gemeente besteedt de laatste jaren meer aandacht aan het Wmo-loket, waar inwoners terecht kunnen met vragen over wonen, welzijn en sociale voorzieningen. Uit de volgende monitor zal blijken, of ouderen inmiddels beter bekend zijn met het Wmo-loket, waar de consulent samen met de hulpvrager zijn of haar situatie bekijkt.

GGD Amsterdam voert gezondheidsonderzoek uit onder de volwassen bevolking (19 jaar en ouder) in de regio gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Hieruit is nu de specifieke gezondheidssituatie van 65-plussers gefilterd. Op basis van de gezondheidsmonitor en de aanbevelingen van de GGD geven de gemeente en partners uit de zorg- en welzijnssector het gezondheidsbeleid vorm. De nieuwe nota gezondheidsbeleid wordt binnenkort aan de raad aangeboden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS