Bijgewerkt: 18 mei 2024

De meest gezochte woorden op Amstelveenweb

Nieuws -> Internet

Bron: Amstelveenweb / Google
16-12-2011

Op 15 december 2011 maakte Google's Zeitgeist bekend welke woorden het meest werden gezocht door Internet-surfers in 2011. Zeitgeist' betekent 'tijdgeest' en deze tijdgeest wordt weergegeven in een verzameling van miljoenen zoekopdrachten die Google iedere dag verwerkt. Het jaarlijkse Zeitgeist-rapport laat zien, wat de wereld het afgelopen jaar heeft beziggehouden; onze passies, interesses en belangrijke momenten door de ogen van Google Search.

De snelst stijgende zoekopdrachten waren in Nederland:

1. Spotnet
2. Secret Story
3. Iphone 5
4. iPad 2
5. Britt Dekker
6. Oh Oh Tirol
7. Samsung Galaxy S2
8. Herfstvakantie 2011
9. Ryan Dunn
10. Wordfeud

Het is een heel interessante berg statistiek, die nog steeds dieper gaat, dan de hier boven vermelde zoekresultaten. Om ietsje dichterbij onderzoek te plegen heeft de redactie van Amstelveenweb.com ook een zogenaamde webstat samengesteld, maar een veel beperkte, dan van Google.

De webstats, of webstatistieken verzamelen automatisch via een speciale software op de server van een website, allerlei gegevens. Als ik webstat software zoek via Google, krijg ik ongeveer 205.000.000 resultaten, dus heel veel bedrijven hebben allerlei software ontwikkeld, gratis maar ook betaalde versies.

landing Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

De landing pages grafiek volgens Google Analytics van Amstelveenweb.com tussen 15 november en 15 december 2011


Web analytics, of webstat

Web analytics is het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van internet data ten behoeve van het begrijpen en optimaliseren van het gebruik van internet. Web analytics is niet alleen een instrument voor het meten van website-verkeer, maar kan gebruikt worden als een instrument voor industrieel- en marktonderzoek.

Web analytics toepassingen kunnen ook bedrijven helpen het meten, onder andere van de resultaten van de traditionele gedrukte en de online reclame campagnes. Web analytics geeft informatie over het aantal bezoekers van een website en het aantal pageviews. Het helpt het verkeer te meten en de populariteit trends die nuttig zijn voor marktonderzoek. Google doet dat veel uitgebreider met haar Google Analytics, een gratis service van Google, die gedetailleerde statistieken over de bezoekers van een website genereert.

Op Amstelveenweb draaien drie verschillende webstat programma’s en daardoor kan een webmaster echt van heel diep, belangrijke onderzoekresultaten tevoorschijn toveren binnen een paar seconden.

Hierbij een paar trefzinnen van december 2011 (van de totaal 7677 verschillende trefzinnen):

pieten
amstelveenweb
amstelveens weekblad
holly brood
sinterklaas paard
zwarte pieten
sinterklaas
kastanjeboom
amstelveens nieuwsblad
hoofdkantoor klm
amstelveen
bereden politie
kunstwerken
Japanse tuin
konijnenhok
volbeat
koi karpers
gerti bierenbroodspot
tuin
wagener stadion
alle pieten

Een paar van de 6176 trefwoorden

amstelveen
de
van
sinterklaas
pieten
in
paard
schiphol
foto
kim
amstelveens
hoofdkantoor
Japanse
het
weekblad
amstel
brood
koi
aan
restaurant
bos
mensen
herman
japan
damso
konijnenhok
nieuwe
charles
karper
begraafplaats
nes
melanie
beelden
anton
boom
heyboer

Het komt voor, dat mensen iets zoeken dat niet op de website staat, maar dat is juist het leuke van een webstat. Daardoor kan de webmaster, of webredacteur nieuwe ideeën krijgen om de website nog completer te maken.

Maar er is nog veel meer

Met IP-geolocatie, is het mogelijk om de locatie van de bezoekers op te sporen. Met behulp van IP-geolocatie-database, kunnen de bezoekers worden geo-localiseerd tot stad, regio of nationaal niveau.

Deze informatie wordt gebruikt door bedrijven voor het online publiek. Segmentatie in toepassingen zoals online adverteren, bezoekersgedrag, inhoud localisatie (of website localisatie), digital rights management, personalisatie, online fraude detectie, geografische beheer van rechten, gelokaliseerd zoeken, uitgebreide analysis, global traffic management en distributie van het content in beeld te brengen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.