Bijgewerkt: 4 oktober 2023

De les van de Roelof Venemaschool

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
29-10-2007

Herbert Raat fractiesecretaris van de VVD-Amstelveen met de portefeuille burgers en samenleving schrijft op zijn weblog over de beslissing van het college om de noodlokalen niet op het grasveld te plaatsen:

“ De kogel is door de kerk, de noodlokalen voor de Roelof Venemaschool komen op de huidige locatie van de school. Dit laat het college van B&W 25 oktober 2007 weten in een officieel persbericht. Een mooi succes voor de buurt en hun voorzitter Hans Wielink. Een paar weken eerder was nog de bedoeling om de noodlokalen op een grasveld pal voor de flats aan de Vlielandstraat te plaatsen.

Namens de VVD heb ik er samen met de collega's van het CDA, PvdA en BBA voor gepleit om deze beslissing te herzien omdat het alternatief van de buurt beter was, voor de buurt en voor de school. Het is klasse van het college dat ze terug komen om hun eerdere beslissing.

Te vaak zie je bij de overheid dat het denken stil gaat staan als er éénmaal een beslissing genomen is. Een belangrijke les uit de gang van zaken bij de Roelof Venemaschool is dat de gemeente bewoners er altijd actief en in een vroeg stadium bij moet betrekken. Dus niet van: dit is de beslissing en wij leggen het u wel uit maar echt luisteren en dan een goede beslissing nemen.

Je kunt als gemeente nooit iedereen tevreden houden maar je inwoners serieus nemen, er echt bij betrekken en inhoudelijk ingaan op andere oplossingen is een voorwaarde voor draagvlak en begrip, wat de beslissing uiteindelijk ook is.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.