Bijgewerkt: 1 maart 2024

De lente van 2019 is daadwerkelijk uitgebroken in Amstelveen

Nieuws -> Natuur

Bron: Amstelveenweb/Wikipedia
26-02-2019

Mimosa is een geslacht van ongeveer 400 soorten kruiden en struiken, in de mimosoïdeklauw van de peulvruchtenfamilie Fabaceae. De generieke naam is afgeleid van het Griekse woord μιμος (mimos), een 'acteur' of 'mime', en het vrouwelijke achtervoegsel -osa, dat 'lijkt op' de 'gevoelige bladeren', die 'het bewuste leven nabootsen'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Op de foto is de Acacia dealbata te zien, bekend als mimosa en is een soort van Acacia, inheems in Zuidoost-Australië


Twee soorten in het geslacht zijn bijzonder opmerkelijk. De ene is Mimosa pudica, vanwege de manier, waarop hij zijn bladeren vouwt bij aanraking of blootstelling aan hitte. Hij komt oorspronkelijk uit het zuiden van Centraal- en Zuid-Amerika, maar wordt elders op grote schaal gekweekt vanwege zijn bezienswaardigheid, zowel als kamerplant in gematigde streken, als buiten in de tropen. Buitenkweek heeft in sommige gebieden, met name Hawaï, geleid tot een onkruidachtige invasie. De andere is Mimosa tenuiflora, die vooral bekend staat om zijn gebruik in sjamanistische ayahuasca brouwsels vanwege het psychedelische middel dimethyltryptamine in de wortelbast.

Op de foto is Acacia dealbata te zien, bekend als mimosa en is een soort van Acacia, inheems in Zuidoost-Australië in New South Wales, Victoria, Tasmanië en het Australische Hoofdstedelijk gebied. De foto is op 19 februari 2019 gemaakt op een warm terras in Amstelveen, waar het in de zon 22,8° C was in de middaguren. Met andere woorden, de lente is daadwerkelijk uitgebroken!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.