Bijgewerkt: 26 mei 2024

De landijsbaan van Amstelveen is officieel geopend

Nieuws -> Sport

Bron: De Poelster
18-12-2011

Afgelopen zaterdag 17 december 2011 is de landijsbaan van Amstelveen aan de noordelijke Poeloever officieel geopend. Jarenlang heeft schaatsvereniging de Poelster gestreden voor een echte landijsbaan en mede dankzij een positief besluit van de gemeenteraad is het eindelijk zover.

landijsbaan  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De toekomstige landijsbaan naast veenplas De Poel. Er werd door de gemeenteraad eenmalig 35.000 euro beschikbaar gesteld aan ASV De Poelster voor de aanleg van deze landijsbaan


Groot initiatiefnemer was VVD raadslid Victor Frequin die de raad heeft kunnen overtuigen, dat ondanks alle bezuinigingen er ook iets positiefs moest komen voor de Amstelveense bevolking. De ijsbaan draagt bij aan de sociale cohesie van Amstelveen en is een toegevoegde waarde voor onze omgeving.

landijsbaan  Amstelveen
(Foto De Poelster - 2011)

VVD raadslid Victor Frequin en loco burgermeester Herbert Raat (VVD) openen de kraan en de baan loopt vol met water


Loco burgermeester Herbert Raat (VVD) en raadslid Victor Frequin openden de ijsbaan met het aanzetten van de pomp, waardoor het eerste water de baan op stroomde. Het doel is om na 3 dagen en nachten van ’s nachts min 8 en overdag min 3 graden een goede ijsvloer te hebben.

Schaatsvereniging de Poelster kan de baan dan in enkele uren van de nodige faciliteiten, zoals lampen en koek en zoopie, voorzien en zal deze verder gaan beheren. Bijzonder is het, dat het de enige veeg, schaaf en dweilmachine op natuurijs heeft.  De toegang wordt gratis en het wachten is nu op goedgezinde weergoden!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.