Bijgewerkt: 17 april 2021

De klanten zijn tevreden met Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
20-01-2012

Klanttevredenheid Ziekenhuis Amstelland positief. Eerste uitkomsten digitale enquête

De eerste resultaten uit het digitale patiënttevredenheidsonderzoek van Ziekenhuis Amstelland zijn positief. Poliklinische patiënten geven gemiddeld een 7.8, klinische patiënten een 8.4. Om de dienstverlening verder te kunnen verbeteren, roept het ziekenhuis alle patiënten op na een bezoek aan het ziekenhuis, of na opname de enquête in te vullen.

zuil Amstelveen
(Foto ZHA - 2011)

De patiënten, die bij een arts op bezoek zijn geweest, kunnen direct na de afspraak 10 korte vragen beantwoorden op één van de vijf digitale zuilen in het Ziekenhuis Amstelland


Ziekenhuis Amstelland is in juli 2011 gestart met het digitaal meten van de tevredenheid van patiënten. Zij krijgen na afloop van het polikliniekbezoek, of opname een visitekaartje mee, waarop een link staat naar een website waar de vragenlijst ingevuld kan worden: uwmening.ziekenhuisamstelland.nl/polikliniek en uwmening.ziekenhuisamstelland.nl/kliniek

Voor de poliklinische patiënten is het ook mogelijk om de vragenlijst in te vullen op de vijftal computerzuilen die in het ziekenhuis staan. Daarnaast kunnen patiënten via de website eenvoudig een suggestie doen om zaken te verbeteren, of een compliment geven. Gelukkig wordt hier ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Doordat deze berichten nu ook digitaal binnenkomen worden ze veel sneller verwerkt binnen in het ziekenhuis. Ziekenhuis Amstelland vindt het belangrijk de mening van patiënten te horen, omdat de zorgverlening hiermee kan worden verbeterd. Het ziekenhuis hoopt dan ook, dat zoveel mogelijk patiënten de enquête (blijven) invullen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.