Bijgewerkt: 27 mei 2024

De jeugdbrandweer Amstelveen op 3de plaats van regionale wedstrijd

Nieuws -> Brandweer

Bron: Nickelas Kok
17-03-2014

Op zaterdag 15 maart 2014 rukte de Amstelveense jeugdbrandweer uit naar Lisserbroek voor de regionale jeugdbrandweerwedstrijden. De Amstelveense wedstrijdploeg moest laten zien, hoe goed en snel ze een (gesimuleerde) brand kunnen blussen. Ploegen uit de Haarlemmermeer, Noordwijkerhout, Hillegom en Heemstede deden ook mee aan de wedstrijden.

Tijdens deze wedstrijd kregen alle ploegen te maken met een brand in een meubelmakerij. De ploegen werden bij aankomst al gelijk geconfronteerd met een medewerker van de meubelmaker, welke de brand net kon ontvluchten. De bevelvoerder maakte zijn inzetplan, en stuurde de ‘aanvalsploeg’ naar binnen om te verkennen.

Foto Amstelveen
(Foto Ruben van Adrichem - 2014)

De leden van de jeugdbrandweer Amstelveen tijdens de regionale wedstrijd in Lisserbroek


Ondertussen maakten twee andere leden van de ploeg, die de ‘waterploeg’ vormen, de waterwinning gereed. De aanvalsploeg kwam alweer naar buiten en vertelde de bevelvoerde,r wat ze binnen hebben waargenomen: 'Brand in de werkplaats, helemaal achterin!'

De waterploeg had inmiddels de eerste aanvalsslang klaar liggen en de aanvalsploeg nam deze mee op de brandhaard. De waterploeg is inmiddels gestart met het gereedmaken van de tweede aanvalsslang. Deze lag snel klaar, en de waterploeg ging naar boven. Daar werd dan ook snel een uitbreiding aangetroffen. De brand werd inmiddels geblust.

Foto Amstelveen
(Foto Ruben van Adrichem - 2014)

Het volledige team van de jeugdbrandweer Amstelveen poseert voor een brandweerwagen


De Bevelvoerder gaf door aan de pompbediende, dat het om een ‘kleine brand’ ging. De ploeg heeft het pand geventileerd en ging daarna verkennen de situatie. Er is niks meer aangetroffen, en het pand is veilig. De ploeg ruimde inmiddels alles op en alles werd naar de finish gebracht. Het eindsignaal klonk en de ploeg is klaar!

De jury vertelde aan de ploegleden welke verbeterpunten er zijn. Deze punten kunnen weer meegenomen worden tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de landelijke competitie. Daar wordt vanaf aanstaande dinsdag weer hard voor getraind!

Over de jeugdbrandweer

De jeugdbrandweer is een groep enthousiaste jongeren, welke actief bezig zijn met brandweer en brandbestrijding. Iedere dinsdagavond komt de groep bijeen, en wordt er geoefend voor de wedstrijden. Naast deze wedstrijden doet de jeugdbrandweer ook andere activiteiten. Wil je meer informatie? Ga dan naar www.jeugdbrandweeramstelveen.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.