Bijgewerkt: 5 juni 2023

De inbrekers hebben nooit vakantie!

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL / Gemeente Amstelveen
17-07-2013

Gaat u op vakantie? Inbrekers hebben nooit vakantie en maken juist van die periodes gebruik om bij op dat moment onbewoonde woningen in te breken. Reden om preventief maatregelen te nemen, zoals het goed beveiligen van uw woning. Maar er is meer mogelijk. Als u in Amstelveen woont, kunt u gebruik maken van onze vakantieservice, zodat de politie op de hoogte is van uw afwezigheid/vakantie.

Hoe werkt het?

U kunt de politie per e-mail laten weten, dat uw woning een paar dagen, of weken niet bewoond is, bijvoorbeeld wegens vakantie. De service loopt het gehele jaar door en is niet alleen bedoeld voor de zomervakantie!

politiebureau Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Politiebureau aan de Gerard Doulaan 2 in Amstelveen


Tijdens uw vakantieperiode zal de politie een extra oogje in het zeil houden. Indien hiervoor aanleiding bestaat, bijvoorbeeld wanneer een raam, of deur openstaat, zal contact worden opgenomen met het door u opgegeven waarschuwingsadres, zodat maatregelen genomen kunnen worden.

politiebureau Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Politiebureau aan de Zetterij 6 in Amstelveen


Vermeld in uw e-mail: - uw adresgegevens, - de afwezigheidsperiode, - het waarschuwingsadres/sleutelhouder (naam, adres én telefoonnummer). Voor Amstelveen: district-zuid-avpubliek@amsterdam.politie.nl

Ook kunnen inwoners langs de politiebureaus komen om een zogenaamde afwezigheidkaart in te vullen: Politie Amstelveen Noord, Gerard Doulaan 2, Politie Amstelveen Zuid, Zetterij 6.

Getuige van een woninginbraak?

Bent u getuige van een woninginbraak, of vermoedt u, dat er een plaatsvindt? Bel dan 112. Constateert u een inbraak achteraf, bel dan 0900 8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u ook melding doen via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000, of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl Download de flyer 'Voorkom inbraak' (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.