Bijgewerkt: 27 september 2022

De herstelwerkzaamheden van fietspad het Zwarte Pad beginnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-10-2020

De gemeente Amstelveen start woensdag 28 oktober 2020 met het herstel van het Zwarte Pad tussen Zetterij en Noordammerlaan. Dit deel van het fietspad is al een hele tijd afgesloten vanwege een onveilige damwand die het fietspad op zijn plaats moet houden. Het fietspad wordt hersteld en gelijk verbreed. Een duurzame oplossing is gezocht, waarmee de gemeente weer jaren vooruit kan. Dit heeft aanzienlijk meer tijd gekost dan gebruikelijk. Er was veel overleg nodig met externe partijen, zoals het waterschap en nutsbedrijven. Ook mislukte in eerste instantie de aanbesteding. Bouwbedrijf BAM gaat nu de enorme klus klaren.

Wat gaat er gebeuren? De werkzaamheden bestaan onder andere uit het weghalen van struiken, hekken en borden en sloop van de oude damwand en het oude fietspad. De vergunningen voor het plaatsen van de nieuwe damwand zijn nog in behandeling bij onder andere Waternet. Nadat we die hebben ontvangen, kan BAM de nieuwe damwand aansluitend plaatsen, het nieuwe fietspad aanleggen en hekken en verlichting aanbrengen. Het streven is dat het fietspad eind februari 2021 weer in gebruik genomen kan worden.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2020)

Impressie van het Zwarte Pad, kijkend vanaf de Binderij richting Zetterij. Het Zwarte Pad is een belangrijke fietsverbinding tussen Amstelveen-Zuid en Amstelveen-Noord en wordt volop gebruikt. Omdat de houten damwand onder het fietspad was bezweken ter hoogte van de Zetterij, het deel van het fietspad om veiligheidsredenen werd direct afgesloten in oktober 2019


Tijdelijk dempen sloot. De machine die nodig is om de nieuwe damwand te plaatsen, heeft meer ruimte nodig dan er nu is. Met het waterschap is daarom afgesproken dat BAM de sloot naast het fietspad tijdelijk mag dempen. BAM gebruikt de demping als werkterrein. Na het werk graaft BAM de sloot weer uit. Het water dat door de sloot stroomt, wordt tijdens de demping omgeleid met buizen en een pomp. Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van enige geluidsoverlast. De werkzaamheden gebeuren in principe overdag. De aannemer zal er alles aan doen om de overlast te beperken.

Gedurende de werkzaamheden is de omleiding van dit deel van het fietspad nog nodig. De woonwagens aan de Binderij blijven via de Binderij bereikbaar voor auto’s. De aannemer zorgt ervoor dat er altijd een doorgang is vanaf de Binderij naar de woonwagens. De andere straten blijven ook bereikbaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.