Bijgewerkt: 22 juli 2024

De groei van Amstelveen in de afgelopen 60 jaar

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
11-07-2024

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur schrijft erover op zijn weblogIn de nieuwste editie van het magazine IntoBusiness vertellen burgemeester Tjapko Poppens (lees HIER) en ik over de groei van Amstelveen in de afgelopen 60 jaar én de plannen voor de toekomst. Dit jaar vieren we dat de naam van onze gemeente 60 jaar geleden werd veranderd van Nieuwer-Amstel in Amstelveen. Om deze mijlpaal te vieren, worden deze zomer en dit najaar diverse culturele, sociale en sportieve evenementen georganiseerd om Amstelveners met elkaar en de stad te verbinden.

Foto Amstelveen
(Foto Intobusiness/Michel ter Wolbeek - 2024)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen met Herbert Raat (VVD) wethouder

Naamsverandering. De naamsverandering in een notendop: In de jaren 60 was onze gemeente een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland en waren we een voorbeeld voor stedelijke ontwikkeling. Van klein plaatsje groeiden we uit tot een groene stad met mooie voorzieningen. Het aantal expats nam enorm toe en later kwam daar ook de studentencampus Uilenstede bij. De naam Nieuwer-Amstel paste niet meer. We kregen de naam van onze grootste kern: Amstelveen.

Diversiteit. Inmiddels telt onze stad ruim 95.000 inwoners met meer dan 140 nationaliteiten. We zijn trots op deze diversiteit, en op het grote aanbod aan culturele en sportvoorzieningen. Dit is essentieel bij de verbinding van mensen en zorgt voor eenheid. Daarom zijn we ook zo blij met de schouwburg, Museum JAN, het Cobra Museum, Platform C, de bibliotheek en het programma van AmstelveenSport.

Festiviteiten. We hebben ervoor gekozen niet één groot feest te geven, maar een mooi programma van festiviteiten op te stellen. Daarbij hebben we zoveel mogelijk culturele en maatschappelijke organisaties betrokken. De aftrap van 60 jaar Amstelveen was in juni tijdens Amstelveen Beach, een beachvolleybaltoernooi op het Stadsplein. Gedurende de zomer vindt er een groot aantal wijk- en buurtfeesten plaats. Op 7 september 2024 is er in de schouwburg een optreden van het Noordhollands Jeugdorkest, waarvan maar liefst 7 jongeren in Amstelveen wonen. Iedereen is welkom! Het volledige programma van activiteiten in het kader van het 60-jarig jubileum is te vinden op:http://www.visitamstelveen.nl/nl/60-jaar-amstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.