Bijgewerkt: 25 juli 2024

De gesigneerde dakleien gaan het dak op van de St. Urbanuskerk!

Nieuws -> Kerk

Bron: Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus
11-10-2021

Het is zo ver. En zoals beloofd, informeren wij u hiermee, wanneer uw dak(leien) het kerkdak van de van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk op gaan. Deze week (41-2021) heeft de leidekker de eerste geschreven dakleien op het dak van de sacristie gelegd. Het is een groot karwei en het duurt nog maanden voordat het hele dak van de kerk klaar is.

Foto Amstelveen
(Foto Dolf Middelhoff - 2021)

De leidekker legt de eerste geschreven dakleien op het dak van de sacristie van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk


Tot nu toe zijn er circa 1.500 dakleien gesigneerd. Dat is meer dan wij van tevoren hebben kunnen bedenken! Er zijn circa 180 amateurkunstenaars die evenzovele leien prachtig beschilderd hebben. Een vakjury maakt na 23 oktober een selectie van de 30 mooiste leien. Die leien worden van 5 t/m 28 november 2021 tentoongesteld in Museum JAN. Dat wordt een prachtige tentoonstelling waar het museumpubliek de 3 mooiste leien uit mag kiezen. Na afloop van de tentoonstelling worden deze 3 mooiste leien bewaard om in ons torenmuseum opgehangen te worden en de andere 27 leien gaan, zoals afgesproken met de makers, het dak op.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De mooiste beschilderde dakleien van de St. Urbanuskerk zijn tentoongesteld tijdens de Monumentendag op 12 september 2021


Uit kunt nog deelnemen aan de actie! De leienactie loopt nog tot en met 23 oktober. Dat is de laatste zaterdag dat wij van 10-12 uur met een kraam bij de kerk staan voor de verkoop van St Urbanus chocolade en leien. Tot die tijd kunnen ook de laatste beschilderde leitjes worden ingeleverd bij het secretariaat van de kerk, bereikbaar op werkdagen van 10-12 uur.

Wij willen u heel hartelijk dankzeggen voor uw medewerking aan onze actie door leien op onze kerk te sponsoren en aldus een bijdrage te leveren aan het herstel van onze mooie kerk! Wellicht tot ziens in Museum JAN. Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus www.helponsuitdebrand.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.