Bijgewerkt: 30 september 2023

De gemeenteraad van Amstelveen bespreekt profielschets nieuwe burgemeester

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-10-2018

In een extra raadsvergadering op maandag 29 oktober 2018 bespreekt de gemeenteraad van Amstelveen de profielschets voor de nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie in oprichting heeft de afgelopen periode de profielschets voor de burgemeester van Amstelveen opgesteld. De gemeenteraad zoekt een ervaren bestuurder, die kundig en krachtig optreedt voor de 90.000 inwoners van Amstelveen. De burgemeester is breed georiënteerd, bezit relativeringsvermogen, heeft oog voor iedereen en beschikt over een natuurlijk bestuurlijk overwicht.

De gemeenteraad ziet een aantal uitdagingen in Amstelveen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de nieuwe burgemeester. Het versterken van de samenhang in de stad is daar één van. Een tweede is een stevige en zelfbewuste opstelling in regionale verbanden. De raad verwacht ook een krachtige opstelling voor veiligheid. Daarnaast is het belangrijk dat de burgemeester de raad proactief in positie zet en houdt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

In een extra raadsvergadering op maandag 29 oktober 2018 bespreekt de gemeenteraad van Amstelveen de profielschets voor de nieuwe burgemeester


Op maandag 29 oktober 2018 bespreekt de gemeenteraad in een extra raadsvergadering de profielschets met de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland, de heer Johan Remkes. Na vaststelling van de profielschets door de raad zal de vacature voor de burgemeester van Amstelveen worden opengesteld.

De raadsvergadering van 29 oktober is openbaar. U bent van harte welkom om de bijeenkomst op de publieke tribune bij te wonen. De vergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester in mei 2019 kan worden benoemd en geïnstalleerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.