Bijgewerkt: 18 mei 2024

De gemeenteraad in beweging

Nieuws -> Sport

Bron: Tom Ponjee
11-04-2007

De vierde Nationale Sportweek staat alweer voor de deur. Van vrijdag 13 april tot en met zaterdag 21 april 2007 staat heel Nederland in het teken van sport. Iedere dag in de Nationale Sportweek staat een bepaalde tak van sport centraal. De Nationale Sportweek is vanaf het begin in 2004 een zodanig groot succes dat het een jaarlijks terugkerende week is geworden.

Nationale sportweek Amstelveen
(NSW - 2007)

Het logo van de Nationale SportweekAmstelveen

Op woensdag 18 april 2007 week zal Amstelveen in het teken staan van de Nationale Sportweek. Ook de plaatselijke overheid zal zich van haar sportiefste kant laten zien.

In de Nationale Sportweek zal een sporttoernooi voor raadsleden/college B&W en andere relevante derden georganiseerd worden. De organisatie is in handen van ondergetekenden in samenwerking met de Stichting Amstelveens Sportbedrijf (SAS).

De doelgroep /deelnemers zijn vooral personen werkzaam of gerelateerd aan de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders. Aan de hand van het aantal inschrijvingen zullen teams (niet-politieke coalities) gevormd worden. Iedere coalitie zal onder leiding van een sportieve captain gaan meestrijden voor de wisselbeker. Iedere deelnemer dient aan twee activiteiten deel te nemen.

Er worden drie rondes van 20 minuten gespeeld, waarbij punten te verdienen zijn voor de wisselbeker. Aan de hand van een eerste inventarisatie heeft de organisatie gekozen voor de onderstaande sporten.

1 Simultaanschaken tegen Amstelveens schaakmeester Robin Ris.

2 Basketbal (tienen)

3 Badminton

4 Dammen

5 Koersbal

Deze vijf sporten zijn niet per definitie intensief, kennen eenvoudige spelregels  en dus geschikt voor een breed publiek.

Tijdschema:

19.00-19.30                ontvangst

19.30                          start ronde 1

20.00                          start ronde 2

20.30                          start ronde 3

21.00-21.30                borrel en prijsuitreiking

Plaats: Tennispark Startbaan

Tijd: woensdag 18 april 2007 vanaf 19.00-21.00 uur

Joop Siemers Raadslid

Tom Ponjee Commissielid B&SAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.