Bijgewerkt: 23 juli 2024

De gemeente investeert in topsport

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-06-2007

Het college van Amstelveen wil topsportklimaat scheppen en een topsporthal bouwen in Amstelveen- meldt de gemeente Amstelveen in haar persbericht.

In de afgelopen periode heeft Grontmij/Marktplan, in opdracht van de gemeente Amstelveen, onderzoek gedaan naar het draagvlak voor zaaltopsport en de haalbaarheid van een nieuw te ontwikkelen topsporthal. Bij het onderzoek zijn meerdere Amstelveense sportverenigingen met topsportambitie intensief betrokken, zoals Dela/Martinus, AMVJ en Van Zijderveld, FIT, KVA.

Joss Tabak Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Wethouder Joss Tabak tijdens een raadsvergadering in 2006Volgens wethouder sport, Joss Tabak: “Het college van B&W wil gebruik maken van de gesignaleerde kansen door te kiezen en te gaan voor een groei naar een stevige en gezonde basis voor topsport in Amstelveen met perspectief op continuïteit. Hiervoor moet nog wel het nodige gebeuren…..”.

Via een nieuw instituut, de Stichting Topsport Amstelveen (met een beginkapitaal van € 250.000) moet de samenwerking tussen de topsportverenigingen gestimuleerd worden en topsport in de gemeente creëren. De gemeenteraad moet nog op 4 juli 2007 een besluit nemen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.