Bijgewerkt: 25 juli 2024

De gemeente Amstelveen wil twee omroepen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-11-2020

Het College van B en W van Amstelveen stelt de gemeenteraad voor niet in bezwaar te gaan tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media over RTV-Amstelveen. Het commissariaat wees RTVA vrijdag aan als lokale publieke media-instelling voor Amstelveen. Het college vindt dat dit besluit geen belemmering is voor nieuwe initiatieven, zoals Actueel Amstelveens Nieuws (AAN!). Het ziet de komende periode graag twee omroepen die het lokale medialandschap verrijken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Media


Bekostiging Voorgesteld wordt om beide omroepen een bekostiging te bieden op basis van het richtlijnbedrag van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), zoals dit ook gebeurt in vele andere gemeenten in Nederland. Het college gaat hierover graag in overleg met de gemeenteraad, RTVA en het nieuwe samenwerkingsinitiatief AAN!/NHMedia.

Achtergrond. De gemeenteraad heeft het Commissariaat voor de Media op 1 juli 2020 geadviseerd RTVA niet aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Amstelveen. Het commissariaat nam het advies van de raad niet over. De gemeenteraad heeft op 23 september 2020 een zienswijze vastgesteld en ingediend tegen het voorgenomen besluit van de aanwijzing van RTVA. Vrijdag 20 november 2020 bepaalde het commissariaat RTVA toch aan te wijzen als publieke lokale omroep en de omroeplicentie te verlenen met terugwerkende kracht voor vijf jaar tot augustus 2024.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.