Bijgewerkt: 23 april 2024

De gemeente Amstelveen wil team jongerenwerkers uitbreiden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-05-2012

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen wil een vierde jongerenwerker aanstellen voor de komende twee jaar. De vernieuwing van jongerencentrum Down Town, extra inzet tijdens de avonduren en het bemiddelen en toe leiden van jongeren naar zorg is erg arbeidsintensief en vraagt om meer inzet.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Wethouder Herbert Raat (VVD) van jeugd: ‘We bouwen het jongerenwerk van onderaf op. We zijn inmiddels ruim een jaar bezig, jongeren weten ons steeds beter te vinden. Om de veiligheid van de jongerenwerkers in de (avond) buitendienst te borgen werken we in koppels.

Door de toename van begeleiden naar zorg(coördinatie) en monitoren van hulpvragen van jongeren kunnen we met de bestaande bezetting steeds minder avonddiensten uitvoeren. Het college vindt dit niet wenselijk en wil daarom een vierde jongerenwerker aantrekken’.

downtown Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ingang van jongerencentrum 'DownTown' in Westwijk


Op 8 juni 2011 heeft de gemeenteraad ingestemd met de nota Jeugdbeleid 2011 – 2015. De invoering van het Gemeentelijk jongerenwerk werd hiermee een feit. Destijds is gestart met twee jongerenwerkers en een aanjager. December 2011 is het team aangevuld met een derde jongerenwerker.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.