Bijgewerkt: 2 december 2023

De gemeente Amstelveen start werving nieuwe Kinderraad en kinderburgemeester

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-05-2019

De gemeente Amstelveen zoekt een nieuwe Kinderraad en kinderburgemeester. 'Wij vinden de mening van kinderen belangrijk en dus hebben we sinds enkele jaren een kinderburgemeester en sinds vorig jaar een Kinderraad. De leden van de kinderraad praten mee met de gemeente over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Dit jaar was dat bijvoorbeeld armoede. Vanuit de nieuwe Kinderraad wordt de nieuwe kinderburgemeester gekozen' - aldus Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Jeugd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Vlnr.: De kandidaat kinderburgemeesters Jara Zurr, Ben Duysens en Vita Meynen met de juryleden Suzanne Piet (PvdA), wethouder Frank Berkhout (D66), Stephanie Schilder (D66) en Susan van Vliet communicatie adviseur op 13 juni 2018 in de raadzaal. Op woensdag 4 juli 2018 maakte burgemeester Bas Eenhoorn bekend dat Jara Zurr de nieuwe kinderburgemeester is geworden


Voor het schooljaar 2019-2020 is de gemeente op zoek naar kinderen die nu in groep 6 of 7 zitten en niet ouder zijn dan 12 jaar. Lid worden van de Kinderraad is geschikt voor kinderen die mondig zijn, op willen komen voor de belangen van kinderen en een mening hebben over wat beter kan in de gemeente. De kinderraad komt vier keer per jaar bij elkaar. De kinderburgemeester wordt vanuit de kinderraad gekozen en gaat bijvoorbeeld met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Alle kinderen uit de gemeente kunnen zich opgeven voor de kinderraad, hoe dit moet is te lezen op www.amstelveen.nl/kinderburgemeester.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.