Bijgewerkt: 30 november 2021

De gemeente Amstelveen rijdt elektrisch

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-04-2011

Maandag 11 april 2011 ontving Milieuwethouder Jan-Willem Groot (CDA) de sleutels van de eerste gemeentelijke elektrische auto uit handen van de heer Marco de Lange van Mitsubishi Motor Sales Nederland BV. De zogenaamde i-MiEV is een volledig elektrische auto en stoot geen CO2 en fijn stof uit.

mitsubishi elektrisch Amstelveen
(Foto Michael Bijlhout - 2011)

De Mitsubishi i-MiEV met zero CO2


De aanschaf van deze elektrische auto past bij de gemeentelijke maatregelen om CO2 uitstoot te reduceren en toe te werken naar energieneutraliteit. De auto is bedoeld voor korte afstand werkritten van raadhuismedewerkers. De gemeente beschikt al over een elektrische scooter. Het gebruik van de i-MiEV, die in het raadhuis zal worden geladen met groene stroom, is ter vervanging van ritten die anders met benzine- of dieselauto’s hadden plaatsgevonden.

De gemeente is ook voornemens om eind 2011 twee elektrisch aangedreven bestelwagens aan te schaffen ter vervanging van huidige bestelwagens die op diesel rijden.

Elektrisch laden

De gemeente gaat op korte termijn ook laadpalen voor elektrische auto’s op verschillende plaatsen in Amstelveen plaatsen. Zo is er al een operationele laadpaal op de Da Costalaan en komt er onder andere een laadpaal op het raadhuisplein. Waar de andere laadpalen worden geplaatst zal binnenkort bekend worden gemaakt. De gemeente riep van januari tot/met maart Amstelveense bewoners op om mee te denken over geschikte locaties.

elektrisch  Amstelveen
(Foto Michael Bijlhout - 2010)

Marco de Lange van Mitsubishi Motor Sales Nederland BV en Milieuwethouder Jan-Willem Groot in de elektrische auto voor het raadhuis


Wethouder Jan-Willem Groot: “Met de komst van deze elektrische auto komen we weer een stap dichter bij onze klimaatdoelstellingen. In onze lokale aanpak om milieu en klimaat te verbeteren is elektrisch rijden, naast het gebruik van de fiets, een prima alternatief voor de kortere afstanden. De bedoeling is om ook voor de langere termijn elektrisch te rijden. Zo willen we stapsgewijs en afhankelijk van de beschikbare middelen, ons wagenpark verduurzamen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS