Bijgewerkt: 6 oktober 2022

De gemeente Amstelveen is op zoek naar energiecoaches

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-10-2020

De gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis. De coach maakt inwoners wegwijs in allerlei energie gerelateerde vraagstukken, zoals kleine kostenbesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'De energiecoaches zijn vrijwilligers die uit de buurt komen en korte lijntjes hebben met andere inwoners in Amstelveen. Zij inspireren en motiveren vanuit hun eigen ervaring om aan de slag te gaan met het verduurzamen van een woning aan de hand van laagdrempelige maatregelen. Hierbij kan worden gedacht aan het delen van energiebesparende tips of het uitvoeren van een HuisScan. Dit digitale middel levert een indicatief stappenplan op voor de inwoner. Ook wijst de energiecoach op de subsidiemogelijkheden en regelingen die er zijn in Amstelveen.'

Opleiding energiecoach. De vrijwilliger krijgt een training, verzorgd door het Regionaal Energieloket alvorens aan de slag te gaan. De training is zowel geschikt voor coaches die zich willen richten op particuliere woningeigenaren als op coaches die zich willen richten op huurders. De energiecoaches kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van diverse ondersteunende materialen zoals E-books over diverse maatregelen, die de coaches bij inwoners kunnen achterlaten. Bij de training en de werkzaamheden van de coaches wordt rekening gehouden met de geldende coronarichtlijnen.

Interesse? Inwoners die interesse hebben om energiecoach te worden kunnen voor 22 november 2020 een brief met korte motivatie e-mailen naar energietransitie@amstelveen.nl. Iedereen die voor de gemeente Amstelveen aan de slag gaat moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De kosten voor de verklaring worden vergoed. Voor vragen en meer informatie kunnen geïnteresseerden e-mailen met Frédérique van de Steeg (f.van.de.steeg@amstelveen.nl ).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.