Bijgewerkt: 5 juni 2023

De gemeente Amstelveen biedt isolatieactie aan woningeigenaren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-03-2023

Gemeente Amstelveen organiseert een collectieve isolatieactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren.

Door de aankoop te bundelen kunnen woningeigenaren isolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs. Naast vloer/bodem-, spouwmuur-, en -dakisolatie is er ook glasisolatie mogelijk. Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort. Isolatie is de belangrijkste stap in de voorbereiding op aardgasvrij wonen. Ook draagt isolatie bij aan een gezonder binnenklimaat, omdat het vochtproblemen voorkomt.' Isoleren is vaak een relatief eenvoudige ingreep die snel en tegen een gunstige prijs uitgevoerd kan worden. Spouwmuurisolatiekosten zijn door lagere stookkosten gemiddeld binnen vier jaar terugverdiend.Online informatiebijeenkomst. Ter voorbereiding op de actie is op donderdagavond 13 april 2023 van 19.30 tot 20.30 uur een online informatiebijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst wordt de isolatieactie toegelicht en kunnen inwoners uit Amstelveen Noord hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleverancier. Aanmelden voor de informatieavond op 13 april kan via www.energieloketamstelveen.nl.

Inschrijven voor de isolatieactie. Huiseigenaren kunnen zich van 13 april tot en met 13 mei 2023 vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere het type isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven voor de actie kan ook via www.energieloketamstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.