Bijgewerkt: 17 juni 2024

De eerste paal van de Flower Tower in Aalsmeer is geslagen

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Green Park Aalsmeer
12-12-2019

Met een aantal rake klappen sloegen Lex en Naomi, het vierjarig zoontje en zevenjarig dochtertje van ontwikkelaar Peter Ruigrok, op dinsdag 10 december 2019 de symbolische eerste paal van de Flower Tower aan de Japanlaan in Green Park Aalsmeer. Op deze locatie komt een permanente logiesvoorziening voor arbeidsmigranten, die ruimte biedt aan 200 bedden.

Een kleine honderd belangstellenden waren aanwezig bij de symbolische eerste paal. Robert van Rijn wethouder van gemeente Aalsmeer gaf in zijn speech aan dat hij er trots op is dat de bouw van de permanente logiesvoorziening nu echt van start gaat. 'De vraag naar arbeidsmigranten blijft onverminderd hoog. De bouw van deze voorziening past bij het uitgangspunt van het college dat iedereen goed en veilig moet kunnen wonen. Ook arbeidsmigranten. Het is belangrijk dat we daarin als overheid en bedrijfsleven onze verantwoordelijkheid nemen.'

Foto Amstelveen
(Bron Green Park Aalsmeer - 2019)

De Flower Tower in Aalsmeer in 2021


Ontwikkelaar Peter Ruigrok vult aan: 'Ik ben blij dat na een lange periode van voorbereiding gestart kan worden met de realisatie van het migrantenhotel in Aalsmeer en dat de arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden in de omgeving waar zij werken.' Ook Dick van der Harst, directeur van Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling B.V. (SADC= Schiphol Area Development Company) gaf aan verheugd te zijn met de start bouw. 'We hebben een complexe periode achter de rug. We hebben met veel verschillende partijen overlegd, veel aan inspraak gedaan en er zijn ook enkele beroepsschriften ingediend. Maar heel fijn dat de bouw nu echt kan beginnen.'  De bedoeling is dat de Flower Tower eind 2020 gereed is.

De Flower Tower wordt gerealiseerd tussen de bedrijfspanden van Celieplant / Bouquetnet en Bloominess, waar veel van de arbeidskrachten werkzaam zijn. Het wooncomplex biedt ruimte aan 66 appartementen verdeeld over vijf woonlagen. De appartementen variëren in woonoppervlakte van 46 m² tot 66 m². Daarnaast komt er in het gebouw een beheerders- en gemeenschappelijke ruimte. De nieuwbouw heeft een totaaloppervlakte van 3.913 m² en 380 m² aan galerijen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.