Bijgewerkt: 23 mei 2022

De eerste lessen van CultuurKabaal starten bij Platform C-Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Platform C-Amstelveen
15-06-2021

Het zomerse weer heeft enthousiaste jeugd er niet van weerhouden om massaal deel te nemen aan de eerste lessen van CultuurKabaal: een initiatief van Platform C om kinderen in hun eigen wijk kennis te laten maken met verschillende eigentijdse disciplines als Streetdance, Graffiti en DJ onder het motto: ‘Ontdek je talenten’. 

CultuurKabaal. Op woensdag 2 juni 2021 is CultuurKabaal van start gegaan met lessen Streetdance en DJ in Wijkcentrum Alleman, het wijkcentrum voor bewoners van de wijken Bankras en Kostverloren in Amstelveen. CultuurKabaal is een project van Platform C met als doel om meer cultuur in de wijken te krijgen na schooltijd. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Bibliotheek Amstelland, Schouwburg Amstelveen en Participe en wordt gefinancierd door de gemeente Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Platform C-Amstelveen - 2021)

De flyer van CultuurKabaal


Ongedwongen kennismaken. Het project CultuurKabaal is gestart met een proef die is opgezet in twee series. Elke serie bevat drie disciplines, en per discipline krijgen de deelnemers twee maal een uur les. De lessen vinden plaats op woensdagmiddagen van 2 juni tot en met 7 juli 2021. Op die manier wil Platform C kinderen tussen 8 en 12 jaar op ongedwongen wijze laten ervaren wat deze disciplines inhouden en kijken of zij interesse hebben om ermee door te gaan. De pilotcursussen zijn laag geprijsd om de drempel tot deelname te verlagen. Op basis van de wensen en behoeften van de kinderen wordt vervolgaanbod ontwikkeld voor na de zomer. Aan belangstelling was er overigens geen gebrek: op de eerste dag werkten 20 enthousiastelingen zich in het zweet tijdens de lessen Streetdance.

Cultuurcoach. CultuurKabaal is opgezet door Luc Upson, sinds 1 februari van dit jaar aangesteld vanuit Platform C als cultuurcoach in Amstelveen. De cultuurcoach maakt verbinding tussen vraag en aanbod in de buitenschoolse tijd en fungeert als verbinder en aanjager met als doel zoveel mogelijk kinderen en jongeren kennis te laten maken met kunst en cultuur. In de loop van volgend schooljaar zal het project naar meer Amstelveense wijken worden uitgebreid. Meer informatie over het project en aanmelden is te vinden op de website van Platform C, www.platform-c.nu/cultuurkabaal

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.