Bijgewerkt: 23 mei 2024

De eerste editie van Padel Classics Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Padel Classics Amstelveen
04-07-2023

Padel Mate Club Amstelveen kondigt met trots de eerste editie van Padel Classics Amstelveen aan. Van 28 augustus tot en met 3 september 2023 wordt de club voor een week omgetoverd tot een zomerparadijs, waar padelspelers kunnen genieten van fanatieke wedstrijden, een gezellige sfeer en een onvergetelijk feest.

Padel Classics Amstelveen biedt de perfecte gelegenheid voor padelliefhebbers om op hun eigen niveau deel te nemen aan het toernooi. Of je nu een ervaren speler bent, of nieuw bent in de sport, er is plek voor iedereen. Zo zijn er twee categorieën - beginner en intermediate - waardoor spelers zich kunnen meten met gelijkwaardige spelers. Er zijn aparte klassen voor mannen en vrouwen, al biedt Padel Classics ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor de gemengde dubbel.

De wedstrijden vinden dagelijks plaats tussen 17:00 en 23:00 uur, waardoor het zomeravond-gevoel gegarandeerd is. Ben je nog niet heel zeker van je vaardigheden in het padel? Door de structuur van het toernooi speelt ieder team meerdere wedstrijden, zodat niemand teleurgesteld naar huis gaat.Deelnemers kunnen niet alleen genieten van het competitieve aspect, maar ook van een gezellige, dagelijkse barbecue waar heerlijk eten en drankjes worden geserveerd. Dit biedt spelers de gelegenheid om te ontspannen en te socializen vóór, tijdens en na de wedstrijden. Een van de hoogtepunten van het evenement is het spetterende feest op vrijdagavond, waar de zomerse sfeer, hapjes, drankjes en de DJ je meenemen naar een ware vakantie-vibe.

Inschrijvingen voor Padel Classics Amstelveen zijn geopend en spelers kunnen zich aanmelden via deze link. Voor meer informatie over Padel Classics Amstelveen, kun je terecht op de website https://padelclassicsamstelveen.nl/ of neem contact op via padelclassicsamstelveen@gmail.com Schrijf je nu in en maak je klaar voor een nazomerse week vol sportiviteit, plezier en gezelligheid. Adres: Padel Mate Club Amstelveen Grutterij 1 1185 ZT Amstelveen

Padel (Spaans: pádel), ook wel padeltennis genoemd, is een racketsport van Mexicaanse afkomst, die doorgaans in het dubbelspel wordt gespeeld op een afgesloten baan die iets kleiner is dan een dubbeltennisbaan. Hoewel padel hetzelfde scoresysteem deelt als tennis, zijn de regels, slagen en techniek anders. De gebruikte ballen zijn vergelijkbaar, maar met iets minder druk. De belangrijkste verschillen zijn dat de baan muren heeft en dat de ballen er op dezelfde manier op kunnen worden gespeeld als bij squash en dat er stevige, draadloze batjes worden gebruikt. De hoogte van de bal die wordt geserveerd moet op of onder heuphoogte zijn.

Men denkt dat de sport is uitgevonden in Acapulco, Mexico door Enrique Corcuera in 1969, nadat hij zijn squashbaan had aangepast om elementen van platformtennis op te nemen. Veel bekende professionele padelspelers hebben eerder deelgenomen aan tennis, waaronder voormalige WTA Tour-spelers Roberta Vinci en Lara Arruabarrena.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.