Bijgewerkt: 25 mei 2024

De eerste beweegbank van Amstelveen is feestelijk in gebruik genomen

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
21-09-2022

Dinsdag 20 september 2022 is de eerste beweegbank van Amstelveen officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde bij Medisch Centrum Zonnestein, één van de vijf locaties, waar een beweegbank wordt geplaatst in Amstelveen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst namen vertegenwoordigers van de samenwerkende organisaties die de beweegbank naar Amstelveen hebben gehaald, Jantien van Zanten-Ruys, Manager Team Samenleving at Gemeenten Amstelveen/ Aalsmeer, Uğur Pekdemir, Directeur Coöperatieve Rabobank Metropoolregio Amsterdam, Casper van den Bergh, divisiemanager Commercie Zorg en Zekerheid en Heleen van Ketwich Verschuur, Directeur AmstelveenSport, eerst plaats op de beweegbank voor een gezellig praatje om vervolgens de mogelijkheden van de bank te ontdekken. Zittend op of hangend aan dan wel leunend op de beweegbank is het voor iedereen mogelijk oefeningen te doen die je fitter maken en vitaal houden.

Uğur Pekdemir, directeur coöperatieve Rabobank Amstel en Vecht:  'Dit is een unieke samenwerking tussen zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, de gemeente Amstelveen en AmstelveenSport en de coöperatieve Rabobank.' De beweegbank is een bank om op te zitten, even op uit te rusten, van de omgeving te genieten of gezellig met elkaar te praten. Maar de bank is veel meer: jong en oud kan er sport- en beweegoefeningen doen, of je nu fanatieke sporter bent of beginner, met of zonder beperking.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2022)

Vertegenwoordigers van de samenwerkende organisaties in actie, vlnr.: Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport, Jantien van Zanten-Ruys, Manager Team Samenleving at Gemeenten Amstelveen/ Aalsmeer, Uğur Pekdemir, directeur coöperatieve Rabobank Amstel en Vecht en Casper van den Bergh, divisiemanager Commercie Zorg en Zekerheid

Pekdemir vervolgt: 'Sommige mensen die van A naar B willen, durven niet te lopen omdat de afstand als te lang wordt ervaren. Om die reden is er een beweegbank geplaatst tussen punt A en B zodat deze mensen wel kunnen wandelen, maar tussendoor even kunnen zitten.' Casper van den Bergh, divisiemanager Commercie bij Zorg en Zekerheid vult aan: 'De beweegbank zorgt voor sociale contacten tussen mensen en stimuleert om te bewegen, wat belangrijk is om een leven lang vitaal te blijven.' Bij een beweegbank kun je op eigen initiatief en eigen tempo/kracht een combinatie van conditie-, kracht- en stabiliteitsoefeningen doen waar je lichamelijk sterker van wordt. Je hebt niet persé een trainer of begeleider nodig want speciaal voor de beweegbank is een beweeg-app gemaakt. In deze app vind je naast individuele programma's met meer dan 250 oefeningen ook een virtuele coach en motivator die je uitdaagt. Pekdemir concludeert dan ook: 'bewegen wordt op deze manier heel erg laagdrempelig gemaakt.'

Om zoveel mogelijk Amstelveners kennis te laten maken met de beweegbank en om ervoor te zorgen dat ze optimaal worden gebruikt, neemt AmstelveenSport de bank op in haar sport- en bewegingsprogramma. De buurtsportcoaches verzorgen wekelijks op alle locaties voor diverse doelgroepen, activiteiten met en bij de beweegbank. Zo worden zo veel mogelijk Amstelveners enthousiast gemaakt en gestimuleerd om de beweegbank te gebruiken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.