Bijgewerkt: 25 juni 2024

De eerste Nederlander is aan griep overleden

Nieuws -> Gezondheid

Bron: RIVM
04-08-2009

Vannacht is in Nederland voor het eerst een patiënt aan de Nieuwe Influenza A (H1N1) overleden. Het gaat om een 17-jarige jongen met zeer ernstig onderliggend lijden- meldt het RIVM (Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Deze patiënt is de eerste persoon, die in Nederland is overleden als gevolg van de Nieuwe Influenza A (H1N1). In Nederland is vanaf april 2009 bij 912 personen de diagnose Nieuwe Influenza A (H1N1) bevestigd. Daarvan zijn in totaal 17 personen in het ziekenhuis opgenomen. Een deel hiervan is inmiddels weer ontslagen.

In Europa zijn dit jaar 27.337 personen gemeld met de nieuwe griep, hiervan zijn 40 patiënten overleden aan deze griep. Wereldwijd zijn 188.139 mensen met deze griepvariant gemeld, waarvan 1.265 personen zijn overleden.

Nieuwe Influenza A (H1N1)

Nieuwe Influenza A wordt ook wel Mexicaanse griep genoemd. De ziekte verloopt in de meeste gevallen mild, en is vergelijkbaar met de seizoensgriep. Iemand met Nieuwe Influenza A is gemiddeld een week ziek.

Ook zonder medicijnen te gebruiken worden mensen met deze griep meestal weer snel beter. Voor bepaalde groepen mensen kan deze griep ernstiger verlopen. Op verzoek van de naaste familie en uit oogpunt van privacy, worden verder geen mededelingen gedaan over de patiënt.

Totaal aantal bevestigde infecties op 7 augustus 2009:

912


Besmet in Nederland: 185

Aantal ziekenhuisopnamen: 17

Aantal sterfgevallen: 1Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.