Bijgewerkt: 18 mei 2024

De eerste Lentemarathon van Amstelveen in de zon

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveenweb/KPMG
03-04-2017

Hoewel het een dag eerder meer leek op najaarsweer in Amstelveen, een dag later op zondag 2 april 2017 was het een voorbeeldige lentedag met temperaturen boven de 20 graden Celsius. Dat kwam goed uit voor de 1726 marathonlopers die aan dit eerste massale sportevenement van Amstelveen deelnamen. Iedereen had er zin in, want om 10 uur ’s ochtends stonden al honderden mensen te trainen voor de marathon onder de bezielende leiding van Erben Wennemars, voormalig langebaanschaatser.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Voor het clubhuis van de Atletiek Vereniging Startbaan begint onze zeer actieve zondagmiddag


De marathon startte op de atletiekbaan van Atletiek Vereniging Startbaan. Vanaf daar liepen de deelnemers door een klein stuk bebouwde kom, richting de Middenweg en vervolgens werden ze door de Bovenkerkerpolder geleid. Via allerlei wegen konden de marathonlopers vervolgens de rivier Amstel even bekijken en liepen ze een stuk over het oorspronkelijke parcours van de marathon tijdens de Olympische Zomerspelen 1928 van Amsterdam! Aansluitend liep de tweede groep renners, die om 12 uur was gestart, vanaf de Startbaan naar Amstelveen-Zuid in Westwijk. Nadien liep de route door Bovenkerk en ging het parcours verder, waar er een mooie route was uitgezet door het Amsterdamse Bos en via Amstelveen Noord bereikten de lange en korte route marathonlopers via de Middelpolder het Stadshart van Amstelveen, waar op het Stadsplein meteen een medaille werd omgehangen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De warming-up gebeurt met de instructies van Erben Wennemars


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Nog vijf minuten voor de start beginnen de marathonlopers steeds zenuwachtiger te worden


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd schiet in de lucht met zijn startpistool en na de knal
kunnen de honderden marathonlopers eindelijk lopen


Onze redactieleden hebben de start van de volledige marathonlopers gemist, dus het verslag begint vanaf 12 uur, waar de lopers van start gingen voor de helft van de oorspronkelijke lengte, ongeveer 21 kilometer. Maar dat maakte eigenlijk niets uit, want ook deze mensen waren enorm enthousiast en gemotiveerd. Ook zij kregen vooraf onder begeleiding van Erben Wennemars een warming up van hun spieren door allerlei oefeningen op de ritmische discomuziek die over de atletiekbaan galmde. Om precies 12 uur vuurde Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd, met zijn knalpistooltje het startschot af en begon de onwijs grote mensenmassa te rennen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De lopers ter hoogte van Bovenkerk


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Steeds meer lopers bereiken het Stadsplein van Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Deze marathonlopers hebben 'maar' 21 kilometer gelopen en als je niet getraind bent is dat niet zo makkelijk. Vermoedelijk heeft iedereen dus wel vooraf flink gelopen, want anders is het eigenlijk niet te doenDe plannen voor het organiseren van de Amstelveense Lentemarathon startten begin 2016 tijdens de training van de lange afstandsgroep lopers van AV Startbaan. Sindsdien is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen en het resultaat is overweldigend geworden. Van de ruim 1700 deelnemers die zich hadden ingeschreven, kwamen rond 500 deelnemers vanuit de KPMG.. Dit waren ongeveer 350 medewerkers van het hoofdkantoor en van de regiokantoren, die zondag vanuit heel Nederland naar Amstelveen kwamen. Zij liepen mee vanuit het vitaliteitsprogramma, dat deel uitmaakt van de 100-jaarviering van de accountants- en adviesfirma KPMG. Door een flink aantal mensen is in de afgelopen periode speciaal voor deze gelegenheid in groepsverband getraind. Naast medewerkers deden ook ruim 150 KPMG-relaties mee die hiervoor waren uitgenodigd. Zij waren de lopers vanuit onder meer verzekeringsmaatschappij Vivat en KLM.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De klok staat op 4 uur 12 minuten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Deze vrouw is al beloond met een bos bloemen voor haar sportieve gedrag op deze lentedag


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De winnende mannen op het podium


Het deelnemersveld werd erg blauw gekleurd, want alle medewerkers en relaties ontvingen voor deze marathon een blauwe KPMG-loopshirt met korte mouwen en dat was inderdaad goed te zien vooral op het Stadsplein van Amstelveen, waar de honderden marathonlopers bij elkaar bleven na deze fantastische sportdag om uit te rusten. Bij de finish op het Stadsplein ontvingen de deelnemers ook een goodybag van Venstra met allerlei leuke dingen en werd een herinneringsmedaille omgehangen. De prijsuitreiking voor de marathon was om 13.45 uur op het Stadsplein en voor de halve marathon om 14.00 uur. Er waren geldprijzen voor de snelste heren en dames, maar de lopers kregen ook winkeltegoedbonnen en natuurlijk een prachtige bos bloemen. Hier kunt u de volledige lijst van de uitslagen van de eerste Lentemarathon van Amstelveen bekijken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Twee winnende vrouwen op het podium, want de winnaar van de tweede plaats kwam niet opdagen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Tussendoor komen er nog steeds marathonlopers aan in het Stadshart Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Elke deelnemer van de eerste Lentemarathon van Amstelveen kreeg zo een herinneringsmedaille


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

En zo eindigde de eerste Lentemarathon van Amstelveen op het StadspleinBekijk de video, wie weet sta je erop!


Het was een geweldig evenement en helemaal prachtig, dat het weer zo meewerkte. Want ook al was het misschien erg warm om zo’n marathon te lopen, het maakte het extra leuk, omdat er daardoor heel veel mensen her en der langs de weg stonden om de lopers toe te juichen. En op het Stadsplein stond de blaaskapel van de Stropers uit Zilk, waardoor iedereen helemaal in de mood kwam en de moeie spieren vergat. De redactie van Amstelveenweb is niet zo sportief en heeft met bewondering gekeken naar jong en oud, dik en dun, zeg maar naar iedereen die meeliep en zo’n bijzondere prestatie leverde. Chapeau!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.